Kütüphane Şenliğimizde Kütüphane Dostları ile Buluştuk…

Birincisi 28 Şubat 2013 tarihinde yapılan “Kütüphane Şenliği” etkinliğinin ikincisi 51.Kütüphane Haftası dolayısıyla 30 Mart 2015 Pazartesi günü Merkez Kütüphanede gerçekleştirildi.

Bütün Kütüphane dostlarına ; “Bizlerle birlikte olmak, aynı şarkıları söylemek, yarışmalara katılmak ve kitap kokusuna karışan dünyamızdaki renkleri görmek isterseniz, 30 Mart günü İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Okuma Salonunda sizleri bekliyoruz” çağrısı yaparak çok sıcak ve güzel bir buluşma gerçekleştirdik.

Şenliğimize İ.Ü. Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak’ın yanı sıra Genel Sekreter Metin Küçük, Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölüm/Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Canatar, Halkla İlişkiler Müdürü ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ergun Yolcu, Genel Sekreter yardımcısı Figen Cihan, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Dursun Aktağ, Personel İşleri Daire Başkanı Bilgin Hafızmehmetoğlu ve çok sayıda değerli öğretim üyesi, kütüphaneci ve öğrenci katıldı.

Şenliğin açılışını sıcak bir “hoşgeldiniz” konuşmasıyla başlatan Daire Başkanı Dr. Pervin Bezirci’nin ardından, Şenliğimizi katılımıyla onurlandıran İ.Ü. Vekil Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak’da kütüphanemize verdiği büyük desteği ve önemi vurgulayan bir konuşma yaptı.

Hemen ardından, 51. Kütüphane Haftasına özel düzenlediğimiz ödüllü “Kütüphane” konulu kısa film senaryo yarışmasında birinci olan “Rudolf Juchhoff  Kimdir?” isimli kısa filmin gösterimi yapıldı ve oldukça beğenildi.

Çeşitli kurumlardan katılan kütüphaneciler, öğrenciler ve kütüphane kullanıcılarının yoğun katılımıyla daha da güzelleşen şenlik, canlı müzik, bol ödüllü “Kutu Kutu” yarışması, “Kütüphaneci Gözüyle; Renkler Yüzler Şehirler” fotoğraf sergisi ve zengin ikramlar ile eğlenceli ve oldukça keyifli saatler geçirilmesine vesile oldu.

Neşeli, enerjik kütüphane ve kütüphaneci imajını  vurgulayarak, kütüphanelerin dinamik yapısını yansıtmayı hedeflediğimiz “Kütüphane Şenliği 2” konuklarımızın yoğun ilgisi ve beraber şarkılar söylediği nefis bir müzik ziyafeti ve kokteyl ile sona erdi.

06 Nisan 2015