Yeni Seçenekler / Yeni Akademik Kaynaklar : “Jaypee Dijital Sağlık Bilimleri Platformu ve Veritabanı Semineri

17 Nisan günü İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, Diş Hekimliği Fakültemizle birlikte, içeriğinde Tıp, Diş Hekimliği ve Hemşirelik konuları yer alan “Jaypee Dijital Sağlık Bilimleri Platformu ve Veritabanı” için bir eğitim ve tanıtım semineri düzenledi.

İÜ Diş Hekimliği Fakültesi abone elektronik veritabanlarının içeriğinin daha ayrıntılı tanıtılması  ve daha etkin kullanılması için “Yeni Seçenekler / Yeni Akademik Kaynaklar” başlığı altında ilgili fakültelerimizle işbirliği yapılarak düzenlenen seminerinde ilk olarak İstanbul Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dr. Pervin Bezirci kütüphanenin veritabanları hakkında kısa bir bilgi veren bir konuşma yaptı.

Daha sonra Sayısal Grafik Proje Yönetmeni Serdar Katipoğlu Jaypee Dijital Sağlık Bilimleri Platformu ve Veritabanı genel bilgiler verdikten sonra, Praveen Prakash (Jaypee Brothers Medical Publishers) veritabanın içeriği ve kullanımı hakkında bilgiler ve uygulama örnekleri verdi.

Jaypee Digital Platformu;

Anadili İngilizce olmayanlar için anlaşılabilir akademik İngilizce ile yazılmış 700’den fazla ders e-kitabı (textbook), 1700’den fazla akademik e-kitap olmak üzere toplam 2400 e-kitap,

3000’den fazla ameliyatları gösteren ve sesli anlatımlı video

Eski sayıları ve en son sayılarına erişilebilen 36 e-dergi

Kullanıcılar tüm kitap chapterlarını ve makaleleri bilgisayarlarına indirebilirler.

2400 e-kitap, 3000 video ve 36 e-dergi Jaypee Digital’ın kendi özel yayınlarıdır. Başka hiçbir veritabanında mevcut değildir.

21 Nisan 2015