İ.Ü. Merkez Kütüphanesi COIMBRA Konferasında Dünya Üniversiteleri İle Buluştu.

İ.Ü. MERKEZ KÜTÜPHANESİ COIMBRA KONFERANSINDA dünya ÜNİVERSİTELERi İLE buluştu.

1987’de kurulmuş ve bünyesinde birden çok akademik disiplini barındıran, yükseköğretim standartları belirleyen bir üniversiteler topluluğu olan Coimbra Grubu her yıl çeşitli ülkelerde konferans düzenliyor.

Dünyadaki birçok üniversitenin temsilcilerinin Coimbra Group işbirliğiyle bir araya geldiği konferans bu yıl 1- 4 Haziran 2015 tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi’nde gerçekleşti.

Bu yıl ki konferansın teması “Yüksek Öğrenimde Ağ Oluşturma = Networking in Higher Education” olarak belirlendi.

Konferans kapsamında gerçekleştirilen “Treasures of Universities: Libraries Collections & Museums“ oturumunda üniversiteler kapsamındaki kütüphaneler, koleksiyonlar ve müzeler tanıtıldı. İstanbul Üniversitesi MUZEYUM Müdürü Yard. Doç. Dr. Güner Sağır üniversite bünyesindeki müzeleri tanıttı.

İÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dr. Pervin Bezirci ise, İÜ bünyesinde bulunan kütüphaneler hakkında kısa bilgi verdikten sonra, üniversitemizde bulunan çok değerli koleksiyonları ve projeleri anlattı.

Bunun yanında Atatürk’le Okumak, Cihan Hükümdarı, Eski Dünyaya Yeni Bakış isimli sanal kütüphane projelerinin tanıtımını yaptı. Simülasyon kütüphane gezisi ve kitap okuma uygulamasını gösterdi.

Rusya’dan Peter the Great St Petersburg Teknik Üniversitesi’nden Dr. Natalia Sokolova ise kendi üniversitesindeki kütüphane ağını detaylı olarak anlattı.

Konferansın ardından katılımcılarla II. Bayezid Türk Hamam Kültürü Müzesi ve “Yıldız Sarayı’ndan İstanbul Üniversitesi’ne” Sergisi gezisi yapıldı.

Coimbra Grubu toplantıları boyunca dünya üniversiteleri ile işbirliği görüşmeleri yapıldı ve bu görüşmelerin yeni projelere dönüşmesi adımları atıldı.

10 Haziran 2015