Engelsiz Hatıra Ormanı Dikim Şenliği Düzenlendi

İstanbul Üniversitesi tarafından “Herkes İçin ve Herkese Göre Yaşanılabilir Bir Dünya” sloganıyla 7 Kasım Cumartesi günü Engelsiz Hatıra Ormanı Dikim Şenliği düzenlendi.

Engelsiz Hatıra Ormanı Dikim Şenliği, İÜ Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi, İÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Engelsiz Bilgi Merkezi, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü ve İÜ Orman Fakültesi  işbirliğiyle gerçekleşti.  Ömerli Barajı Karaağaç mevkiine ulaşım İÜ Beyazıt yerleşkesinden kalkan otobüsler ile sağlandı.

İÜ Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Resa Aydın: “Üniversitemizde engelli öğrencilerimize destek olmak amacı ile gönüllü bireylerin katkıları bulunmaktadır. Gönüllü bireyler ve engelli öğrencilerimizden aldığımız geri bildirimlerde; tarafların merak ettiklerini bizlerin aracılığı ile öğrenmek istemeleri üzerine, birbirleri ile etkileşim içinde olma istekleri gözlemlenmiştir. Bu ihtiyaçtan doğan tanışma ve kaynaşma etkinliğimiz aynı zamanda ekolojik yaşama katkı sağlaması ve doğanın pozitif etkisi ile daha sıcak ve canlı bir ortamda yapılması hedeflenmektedir” sözleriyle etkinliğin amacını belirtti. Etkinliğe Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Genel Merkez Engelli Kadın Kurulu, engelli–engelsiz öğrenciler, akademik ve idari personel, çocuklar  ile İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü’nün yöneticileri ve personeliyle 150 kişi katıldı.

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü’nün personelleri fidan dikim yerlerini etkinlik öncesinde hazırladı. 150 adet ıhlamur fidanı dikimine başlanmadan önce İÜ Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Hüseyin Çolak, fidan dikiminde dikkat edilmesi gereken konulardan bahsetti. Görme engelli öğrenciler de dokunarak fidanı inceledi. Prof. Dr. Çolak, “İÜ Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin bu etkinliği ile engelli diye bir şeyin olmadığının ispat edildiğini belirtti. Ayrıca herkes için yaşanılır bir dünya adına çıktıkları bu yolda durmadan ilerleyeceklerini ve bu tarz etkinliklerin devam edeceklerini söyledi.”

Öğle yemeğinden sonra İÜ Konservatuvarının 15 den fazla enstrüman çalan tek otistik öğrencisi Rabia Aytek gitarıyla müzik ziyafeti verdi. Katılımcılar da şarkılara eşlik ettiler.

Etkinlik  sonunda katılımcılara hediye olarak  İstanbul Üniversitesi’nin çanta, şapka ve İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü’nün fıstık çamı fideleri dağıtıldı ve toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

11 Kasım 2015
2045 defa okundu