İÜ İyi Uygulama Örnekleri ve Gelecek Vizyonu Çalıştayı 2 Gerçekleştirildi

İÜ İyi Uygulama Örnekleri ve Gelecek Vizyonu Çalıştayı 2, Enez Prof. Dr. Nazım Terzioğlu Tesisleri’nde 18-20 Şubat 2016 tarihleri arasında düzenlendi. Çalıştay kapsamında, İ.Ü. Daire Başkanları Rektör Prof. Dr. Mahmut Ak, Rektör Yardımcıları, Genel Sekreter ve tüm Daire Başkanlarına brifing verdi.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Daire Başkanı Dr. Pervin Bezirci brifing sunumunda; 2013 yılından bu yana yürütülen, Entegre Kütüphane Otomasyon Sistemi Projesi ve gelişmeleri, Nadir Eser Kütüphanesi Yazma Eserlerinin Dijitale Aktarılması ve Katalog Künye Çalışmalarının Yapılması I Projesi, Dijital kaynaklarımız için Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan yeni yazılım ve storage sistemi, Restorasyon Atölyesi Projesi, II. Abdulhamid Fotoğraf Albümleri Projesi, Eski Dünya’ya Yeni Bakış: II. Abdülhamit Dönemi Haritaları Projesi, Nadir Eserler Tıpkı Bası Projeleri, Minyatürlü Eserler Projesi, Müzik Eserleri Projesi, Gazeteden Tarihe Bakış Projesi, İstanbul Üniversitesi Yayınları Projesi, İstanbul Üniversitesi Tezleri Projesi ve Yeter ki Okuyun: İ.Ü. Okul Kütüphanelerini Destekliyor Sosyal Sorumluluk Projesi gibi Başkanlığımızda yürütülen ve yürütülmesi planlanan tüm projeleri, ayrıca 2015 yılında gerçekleştirilen ARBICON ve COIMBRA uluslararası konferansı işbirliğimiz, Kütüphane Şenliği vs. etkinliklerimiz yanısıra   yapılan tüm yenilik ve değişim çalışmalarını anlattı.

Ayrıca, Uluslararası standartlarda kaliteli hizmet verebilmek için gerekli ihtiyaçlar ve çözüm önerileri görüşüldü, 2016 yılı ve sonrası için yapılacak çalışmalar, yenilikler için olumlu kararlar alındı.

Bu vesile ile başta değerli Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Ak olmak üzere tüm üniversite yönetimine ve emeği geçen herkese çalışmalarımızdaki destekleri için bir kez daha kalbi teşekkürlerimizi sunuyoruz.

26 Şubat 2016