Fransa Ulusal Kütüphanesi ve Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü Kütüphanemizi ziyaret etti

Fransa Ulusal Kütüphanesi Müdürü Bruno Racine, Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Jean-François Pérouse İ.Ü. Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve Nadir Eserler Kütüphanesi’ni ziyaret ettiler. İ.Ü. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dr. Pervin Bezirci, Bilim Tarihi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Feza Günergun ile araştırma görevlisi Kaan Üçsu ve Uluslarararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanı Doç. Dr. Yeşim Özer’in de katıldığı görüşmede, Fransa Ulusal Kütüphanesi, Fransa Anadolu Araştırmaları Enstitüsü ve İstanbul Üniversitesi’nin katkılarıyla, 2 Mayıs – 31 Temmuz 2016 tarihleri arasında İzmir Arkas Sanat Merkezi’nde düzenlenecek olan “Üç denizin ortasında XVII. yüzyıldan XIX. yüzyıla Osmanlı ve Boğazlar haritaları” isimli Osmanlı ve Fransız haritaları sergisi hakkında bilgi verildi, detaylar konuşuldu.
Daha sonra Nadir Eserler Kütüphanesi ziyaret edildi. Kendileri için hazırlanan, Fransa kültürünü içeren ve diğer bazı değerli eserlerden oluşan küçük sergiyi ve müzeyi inceleyerek bilgi aldılar. Birlikte ortak projeler üretilmesi yönünde planlar yapıldı.

07 Mart 2016
1903 defa okundu