Kongre Kütüphanesi (Library of Congress) & İ.Ü. Merkez Kütüphane İşbirliği…

İÜ Merkez Kütüphanesi kütüphanecilik faaliyetlerini uluslararası işbirlikleriyle sürdürmeye devam etmektedir.Amerikan Kongre Kütüphanesinin Mısır Şubesinde Türkçe uzmanı olarak çalışan Enas Ruby yeni işbirlikleri oluşturmak amacıyla kütüphanemizi ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Merkez Kütüphanemiz ile Kongre Kütüphanesi arasında nasıl işbirlikleri kurulabileceği istişare edildi, Üniversite Yayınları ile Kongre Kütüphanesine gelen yayınlar arasında değişim yapılabileceği konusunda ön mutabakata varıldı. Enas Ruby, Kongre Kütüphanesinin çalışma sistemini izah etti ve Mısır’daki kütüphanelerin durumunu açıkladı. Ayrıca, eserlerin kataloglanmasında karşılaşılan sorunlar tartışıldı, görüş alışverişinde bulunuldu.
02 Mayıs 2016