MERKEZ KÜTÜPHANE STAJYER ÖĞRENCİLERİMİZ ARI MİSALİ …

Her yıl olduğu gibi bu yılda kütüphanemizde, birçok üniversitenin  Bilgi ve Belge Bölümü öğrencilerine staj uygulama eğitimi verilmeye devam ediliyor.

Bu yıl da İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü yanı sıra, Marmara Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve Kırklareli Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetiminde okuyan 47 öğrenciye staj uygulaması yaptırılmaktadır.

Kütüphanemizde gelecekteki meslektaşlarımıza, derslerde teorik olarak öğretilen okuyucu hizmetleri, katalog ve sınıflama hizmetleri, ILL (Kütüphaneler arası ödünç verme hizmeti), engelli okuyucu hizmetleri, yayın sağlama, seçme ve depolama hizmetleri, tarayıcı hizmetleri, elektronik kaynaklar ve halkla ilişkiler gibi birçok hizmet türleri uygulamalı olarak öğretilmektedir.

Staj uygulamalarında  profesyonel kütüphaneci ekibimizin bilgisi, deneyimi ve  desteğiyle, genç ve hevesli bilgi uzmanı adayı öğrencilerimizin mesleki gelişimine katkı sağlamak için gayret edilmektedir.

Stajyerlerimize bizi tercih ettikleri için teşekkür ediyor,  meslek yaşamları için  başarı ve mutluluk diliyoruz.

12 Ağustos 2016