“Uluslararası 35. Bilim Aletleri Sempozyumu” ve  “İstanbul Üniversitesi Koleksiyonlarında Bilimsel Aletler, Yazmalar, Baskılar Sergisi” açılış töreni  26 Eylül 2016 tarihinde İstanbul Üniversitesi II. Bayezid Türk Hamam Kültürü Müzesi’nde yapıldı. Tören, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ile ulusal ve uluslararası çeşitli kurumlardan gelen konukların katılımları ile gerçekleştirildi.

İstanbul Üniversitesi’nin çeşitli fakültelerindeki koleksiyonlarında bulunan önemli bilim yazmalarını, aletlerini tanıtmak amacıyla düzenlenen “İstanbul Üniversitesi Koleksiyonlarında Bilimsel Aletler, Yazmalar, Baskılar” sergisinde İÜ Nadir Eserler Kütüphanesi’nde bulunan çok değerli koleksiyonlar arasından seçilen yazma ve baskıların yanı sıra bilimsel aletlerden örnekler de sergilenmektedir.

Sergi 26 Aralık 2016 tarihine kadar İstanbul Üniversitesi II. Bayezid Türk Hamam Kültürü Müzesi’nde  ziyaret edilebilir.

05 Ekim 2016