İstanbul Üniversitesi ve Gale Dijital Kaynakları Tanıtıldı

“Gale Dijital Kaynaklar Tanıtım Günü”, 4 Ekim 2016 tarihinde İstanbul Üniversitesi Profesörler Evi’nde gerçekleştirildi.

Programda Gale Cengage Learning’in koleksiyonlarından “Archives Unbound-Türkiye & Ortadoğu Koleksiyonları”, “Gale Virtual Library e-kitap Platformu” ve “News Vault-Dijital Gazete Koleksiyonları” tanıtıldı.

Gale Dijital Kaynaklar Tanıtım Günü, İÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Murat’ın konuşması ile başladı. Konuşmasında 21. yüzyılın bilgi çağına damgasını vurmuş bir dönem olduğunu, böyle bir dönemde bilgiye hızlı bir şekilde ulaşmanın çok daha önem arz ettiğini söyleyen Prof. Dr. Sedat Murat, “Dijital kütüphanecilik ve arşivciliğin en önemli alanı üniversiteler, üniversite kütüphaneleridir. Buraların dijital ortama alınması hız çağımız bakımından büyük önem arz ediyor. Artık bilgiye istenilen anda, özgür bir şekilde ve değişik amaçlarla ulaşabilmek önemlidir. Klasik kütüphaneler, arşivlerde önemli fakat bu çağda önemini kaybediyor. Ama Türkiye’de bu anlamda çok zengin tarihi arşivler bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Program, İÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dr. Pervin Bezirci’nin “İstanbul Üniversitesi Kütüphane Koleksiyonları ve Projeleri” sunumuyla devam etti. Dr. Bezirci sunumunda İstanbul Üniversitesi’nin değerli koleksiyonlarına, yürütülmüş ve yürütülmekte olan projelerine, kütüphane istatistiklerine ve erişilebilirliğe yer verdi.

Dr. Pervin Bezirci’nin konuşmasının ardından Chris Houghton  “Gale GVRL e-kitap Platformu  ve Academic One File” ve “Gale NewsVault- Dijital Gazete Koleksiyonları”, Kemal Celik “Gale Archives Unbound, Türkiye ve Ortadoğu Koleksiyonları”, Prof. Dr. Mustafa Budak “Akademisyen Gözüyle Kütüphane ve Arşiv Kaynaklarına Erişim” ve Matt Drury “Gale Scholar” isimli sunumları yaptılar.

05 Ekim 2016