İstanbul Üniversitesi 2016-2017 Akademik Eğitim Yılı Açıldı

İstanbul Üniversitesi 2016-2017 Akademik Eğitim Yılı Açılış Töreni, 17 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirildi.İlk tören Tarihi Rektörlük Binası’nda çelenk koyma merasimiyle ile başladı. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra öğretim üyeleri ve öğrenciler ikinci tören için İÜ Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu’na geçti.

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Gurur ve başarılarla dolu bir yılı geride bıraktıklarını ifade ederek konuşmasına başlayan İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, “Ülkemizden Nobel ödülünü almaya hak kazanan iki isim de İstanbul Üniversitesi mezunu olduğunu vurguladı. Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazanan Orhan Pamuk İletişim Fakültemiz mezunudur. Nobel Kimya Ödülü’nü kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar ise İstanbul Tıp Fakültesi mezunumuzdur” dedi. İstanbul Üniversitesi’nin yetiştirdiği değerli bilim insanı Prof. Dr. Fuat Sezgin’e “Bilim Tarihi” dalında Fahri Doktorluk beratı takdim edeceklerini söyleyen İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, “Prof. Dr. Fuat Sezgin, İstanbul Üniversitesi’nin yetiştirdiği dünya çapında bir bilim insanı. Kendisiyle ne kadar gururlansak azdır” şeklinde konuştu.

İstanbul Üniversitesi mensubu olmanın gurur verici olduğunu dile getiren İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, “Biz ne kadar büyük ve güçlü olduğumuzu 15 Temmuz 2016 gecesinde de gördük. Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğüne karşı bir darbe girişimi olduğunu haber alır almaz harekete geçerek, bu girişimi resmi web sitemizden aynı gece saat 12 gibi lanetledik” diye belirtti.

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak’ın konuşmasının ardından kürsüye konuşmasını yapmak üzere Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı geldi. Avcı 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının herkes için hayırlı olmasını dileyerek başladığı konuşmasına şu şekilde devam etti: “Bugün burada Türkiye’nin en büyük ve en köklü üniversitesinin açılış töreninde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Ülkemizde eğitim, sağlık, ulaşım gibi birçok alanda önemli dönüşümler yaşıyoruz. Bugün 200’e yaklaşan üniversite sayısı ile ülkemizde mali bütçenin büyük bir kısmı yükseköğretime aktarılmaktadır.” Avcı, İstanbul Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yıl Açılış Töreni’nin kendisi için ayrı bir önem taşıdığından söz ederek, “Bundan 5 yıl önce İslam, Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi’nin açılışında Prof. Dr. Fuat Sezgin hocamızla çalışmaktan büyük gurur duymuştum. Bugün hepinizin huzurunda kendisine de teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

İstanbul Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katılan tüm katılımcılara, açılış töreni için özel tasarlanmış olan İstanbul Üniversitesi Sembolik Üniversite Giriş Kapısı Maketi dağıtıldı.

21 Ekim 2016