EndNote Eğitim Semineri Gerçekleştirildi

EndNote yazılımının etkin kullanımına yönelik, 11 Kasım 2016 tarihinde, İÜ Merkez Kütüphane tarafından, saat 15.30-18.00 arasında İstanbul Tıp Fakültesi İSTEM Toplantı Salonu’nda eğitim semineri  yapıldı.

Bibliyografik bilgileri saklama, düzenleme, indirme, tarama ve paylaşıma olanak sağlayan, farklı bibliyografya stilleri ile atıf, şekil ve referansların düzenlenmesine yardımcı olan bir bibliyografya yazılımı olan EndNote semineri, Research Software’den Hakan Uyar tarafından gerçekleştirildi.

Öğretim üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği seminere, 100’den fazla kişi katılmıştır. Eğitimin ardından soru cevap bölümüyle devam etti.

Eğitim seminerindeki ana başlıklar;

• EndNote ile kişisel bibliyografik veritabanı oluşturma
  • Online veritabanlarında makale arama (WoS, Legal Collection, Library of Congress, PubMed ve erişimi mümkün olan kütüphanelerde)
  • Referans kaydı import seçenekleri (direct export (Google Akademik, Google Books vb.), import filtreleri ve pdf import)
  • Manuel veri girişi (Referans kaydı oluşturma)