Romanya Babeş Nolyai Üniversitesi İÜ Nadir Eserler Kütüphanesi’ni Ziyaret Etti

Babeş Nolyai Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Loan Bolovan ve Türkoloji ve Orta Asya Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Tahsin Gemil 15-16 Aralık 2016 tarihlerinde, İstanbul Üniversitesi Nadir Eserler Kütüphanesi’ni ziyaret etti.

Ziyaretin amacı; İstanbul Üniversitesi ve  Romanya Babeş Nolyai Üniversitesi işbirliğiyle, Romanya fotoğraflarından oluşan bir albüm projesi başlatmaktır. Heyet II. Abdülhamit Fotoğraf Koleksiyonunda bulunan Romanya fotoğraflarını inceleyip, kendi ülkelerinde bulunmayan özel fotoğrafların seçimini yaptı. Ardından, Nadir Eserler Kütüphanesi tarafından bu fotoğrafların dijitalleşme çalışmalarına başlandı. Fotoğrafların dijitalleştirilme aşaması bittikten sonra nihai hedef olarak, iki üniversite adına ortak bir yayın  olarak basılması ve uluslararası çeşitli platformlarda sergiler yapılmasına karar verildi.

15 Aralık 2016