“Feyhaman Duran İki Dünya Arasında” Sergisi Açıldı

İstanbul Üniversitesi ve Sabancı Holding işbirliği ile düzenlenen Feyhaman Duran’ın hayatı ve eserlerinin yer aldığı “Feyhaman Duran İki Dünya Arasında” isimli sergi, 12 Ocak 2017 tarihinde Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde (SSM) düzenlenen basın toplantısının ardından ziyarete açıldı.

Sergide, sanatçının Osmanlı İmparatorluğu’ndan Cumhuriyet’e geçiş döneminde hem geleceği hem de Batı sanatını içselleştirerek ortaya koyduğu 1000’i aşkın eseri ve ressam eşi Güzin Duran’la beraber hayatının büyük bir bölümünü geçirdiği Beyazıt’taki evinden bazı bölümler; onun gündelik hayatını ve çalışma ortamını anlatan özel düzenlemeler eşliğinde sergileniyor.

Toplantıya İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve SSM Müze Müdürü Dr. Nazan Ölçer katıldı.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, basın toplantısında yaptığı konuşmada, “Feyhaman Duran İki Dünya Arasında adlı sergi, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nin, İstanbul Üniversitesi Feyhaman Duran Kültür ve Sanat Evi ile Koleksiyonu’nu temel alarak hazırladığı farklı ve önemli bir proje. Böyle bir projede Sabancı Üniversitesi ile çalışmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “SSM’nin kuruluşunun 15. yılında Feyhaman Duran’ın sergisini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, iki akademik kurumu bir araya getirmesi dolayısıyla da sergiyi önemsediklerini dile getirdi. Sabancı, İstanbul Üniversitesi, ülkemizin en köklü kuruluşu ve en yerleşik büyük değeri. Dolayısıyla birikimi olan bir üniversiteyle Sabancı Üniversitesi gibi henüz genç bir kurumun bu sergi sayesinde iş birliği yapıyor olması, beraber proje yapmak ve beraber üretebilmek bana ayrıca büyük bir mutluluk verdi” diye konuştu.

Serginin küratörlerinden SSM Müdürü Dr. Nazan Ölçer de, İstanbul Üniversitesi ile yapılan iş birliğine dikkat çekerek, Feyhaman Duran’ın büyük bir koleksiyonunun İstanbul Üniversitesi’nde olduğunu aktararak şunları dile getirdi: “Feyhaman Duran’ın eserlerini şimdiye kadar hiç olmamış bir sayı ve içerik zenginliğinde sunabilmemizi, en başta İstanbul Üniversitesi‘yle yaptığımız işbirliğine borçluyuz”

“Feyhaman Duran İki Dünya Arasında” başlıklı sergi 30 Temmuz’a kadar SSM’de sanatseverleri bekliyor.

13 Ocak 2017