Sessiz Çığlık Sergisi

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı’nda 1957-1992 yılları arasında faaliyette bulunan Psikopatolojik Sanat Laboratuvarı’ nın hastaları tarafından yapılmış resimler psikiloji tarihi açısından eşsiz kaynaklardır.
İstanbul Üniversitesi Müze ve Kültür Miraslarının Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (MÜZEYUM) tarafından Psikopatolojik Sanat Laboratuvarı depolarında bulunan  hastaların yaptığı 230  resim kayıt altına alınarak, tanımları yapılmış envanterleri çıkarılarak, dijital kataloğu hazırlanmış ve Sessiz Çığlık Sergisi düzenlenmiştir.

14 Mart Tıp Bayramı Etkinlikleri kapsamında  hasta resimlerinden oluşan, 35 yıllık birikimin ürünü olan,  Sergi küratörlüğünü Prof. Dr. Fethiye Erbay’ın üstlendiği Psiko terapi tekniklerini içeren  bu değerli çalışmalar 22 Mart 2012 tarihine kadar Cemal Reşit Rey Sergi Salonu’nda  izlenebilir.

Sessiz Çığlık Sergisi 23-30 Mart tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi Rektörlük Girişinde ziyarete açık olacaktır.

Ayrıca resimler Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanlığı içerisinde dijital ekranlarda sergilenmektedir.

19 Mart 2012