Kütüphanecilik Zirvesi 2012: Çözüm ve Dönüşüm

48. Kütüphane haftası etkinlikleri kapsamında, Kütüphanecilik Zirvesi 2012: Çözüm ve Dönüşüm adıyla iki gün süren zirve yoğun katılımla gerçekleşti. İstabul Üniversitesi Rektörlük binası Doktora salonunda yapılan zirvenin birinci günü sabah oturumunda “Tüm Yönleriyle Bilgi ve Belge Yönetimi Eğitimi” başlıklı panelde mesleki eğitimde yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerinin konu alındı, öğleden sonraki oturumunda  “Tüm Yönleriyle Halk Kütüphaneleri ve Geleceği” başlıklı panelde halk kütüphanelerinin uygulamda yaşadıkları sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.İkinci gün sabah oturumunda “Üniversite Kütüphanelerinin Geleceğine Yön Vermek” başlıklı panelde üniversite kütüphanelerinde karşılaşılan sorunlar ele alındı, öğleden sonra oturumunda ise “Çok Kültürlülük ve Halk Kütüphaneleri” adlı panelde Almanya’daki göçmenlere ve azınlıklara yönelik yapılan kütüphane faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

02 Nisan 2012