Çocuklara 23 Nisan Armağanı

İstanbul’un Artnavutköy ilçesi Boyalık Köyünde bulunan Boyalık Örfi Çetinkaya İlköğretim Okulunun en büyük eksikliklerinin başında gelen okul kütüphanesi İstanbul Üniversitesi Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından oluşturuldu.
1453 kitapve 2 adet bilgisayara kavuşan öğrenciler, personelimizi ve kitapları çoşkuyla karşıladılar.
Ayrıca personelimiz tüm öğrencilere sırt çantası, defter, kalem, kitap ayracı ve İÜ rozetinden oluşan. hediye paketlerini öğrencilerle buluşup sohbet ettikleri konferans salonunda dağıttılar ve öğrencileri üniversiteyi tanıtmak kütüphane kullanımı hakkında bilinçlendirmek amacıyla kütüphanemize davet ettiler.
Kütüphane ve kitapların hayattaki yerine ve önemine işaret eden okul müdürü Hikmet Kırık il kısa bir röportaj gerçekleştirdik:
– Sayın müdürüm kaç aydır bu okulda görev yapıyorsunuz ?
24 aydır Boyalık Örfi Çetinkaya İlköğretiminde görev yapıyorum.
– Okuldaki öğretmen ve öğrenci sayınız kaç?
4 kadrolu sınıf öğretmeni, 1 ücretli anasıfı öğretmeni, 6 branş öğretmeni, 1 müdür yardımcısı ve 1 müdür olmak üzere toplam 14 öğretmenimiz var.Okulumuza Arnavutköy’e bağlı Dursun Köyünden 6.7.8. sınıf öğrencileri, Baklalı Köyünden 6.7.8. sınıf öğrencileri, Balaban Köyünden 1-8. sınıf öğrencileri ve Boyalık Köyünden 1-8. sınıf öğrencileri olma üzere toplam 180 öğrencimiz var.
-Bize okulun geçmişinden ve şimdiki durumundan biraz bahsedebilir misiniz ?
Tabiki. 1999 yılında şimdiki bina Ulvi Çetinkaya tarafından yaptırılmış.2009-2010 eğitim öğretim yılına kadar birleştirilmiş sınıf olarak eğitime devam etmiş, sonrasında 8 yıllık eğitime geçmiştir.Bu okula 2010 yılının Şubat ayında atandım . Atandıktan sonra 8 akıllı tahta temini sınıfların derslik sistemine geçişi, konferans salonu oluşturulması, okulun boyanması, bahçe düzenlemesi, okula wireles sistemi kurulması, anasıfı açılması ve uygulama bahçesi oluşturulması gibi işleri ekip çalışması ve aldığımız desteklerle tamamladık.
Eğitim başarısı olarak 2009-2010 eğitim ve öğretim yılında SBS başarı sıralmasında Arnavutköy ilçesinde 35 okul arasında 24. sırada iken, açılan kurslar ve öğretmenlerimizin üstün gayretleri ile 2010-2011 eğitim-öğretim yılı SBS sıralamasında 35 okul arasında 2. sıraya yükseldik.Okulun fiziki iyileştirmeleri esnasında emeği geçen Muhtarımız Tahsin Özdil’e, İlçe Milli Eğitim Müdürlerimizden Mehmet Nurettin Aras’a ve Arif Dede’ye ,şube müdürlerimizden Fatih Deniz’e ve Rafet Fener’e, konferans salonumuzun ve Atatürk köşemizin yapımında bize destek veren Mehmet Ömer Bey’e çok teşekkür ederim.
Kütüphane, kitap ve bilgisayar ihtiyacımızı da bugün İstanbul Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı karşılıyor ve okulumuza kuruyor.Bunun için İstanbul Üniversitesi’ne ülkemizin eğitim sistemine yaptığı katkıdan dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.En kısa zamanda öğrencilerimizde ziyaretinize geleceğiz.

24 Nisan 2012