2. ULUSLARARASI ENGELSİZ FİLM FESTİVALİ ÖDÜL TÖRENİ

Mind The AD Ajansı tarafından organize edilen İÜ Genel Sekreterliği, İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü,  İÜ İletişim Fakültesi,  İÜ Özürlü Öğrenciler Birimi ve İÜ Engelsiz Bilgi Merkezi işbirliği ile bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Engelsiz Film Festivali “Herkes için eşit saygı, eşit yaşam koşulları ve adalet”  ana fikrinden yola çıkılarak, engelli temalı kısa filmler yarışması düzenlendi. Kısa ve uzun metrajlı filmlerin gösterimi   21- 25 mayıs tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde gerçekleşti. Hafta içi gerçekleşen kısa filmler ile sesli betimleme yapılmış ve alt yazılı hale getirilmiş olan  uzun metrajlı filmlerin gösterimleri gerek toplu katılımlarla (Altı Nokta Körler Derneği, Neksav Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi, Kütüphaneler ve Müzeler Genel Müdürlüğü Körler Kütüphanesi, İşitme Engeliler Konfederasyonu)  gerekse bireysel olarak  katılımlarla yoğun ilgi gördü.

26.05.2012 tarihinde İletişim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen ödül gecesinde, ödül alan filmler sahiplerini buldu. Festival jüri üyeleri; Beste Bereket, Cemil Ağacıkoğlu, Ece Uslu, Zeynep Özbatur Atakan, Görkem Yeltan, Hüseyin Kuzu, Ege Görgün, Bülent Doruker, Banu Bozdemir, Tolga Afşin Kaya ve Selçuk Aydemir filmleri değerlendirdi. Bu değerlendirmede ; “Jüri Özel Ödülü”, Daha Fazla Işık filmiyle Zeynel Koç’a verildi. Bunun yanında Zenne, Güneşin Oğlu, Çakal, Bu Son Olsun ve Aşk Tesadüfleri Sever filmlerine bu konuda duyarlı oldukları için ve  tanıtım filminin jenerik müziğini yapan Mehmet İstanbulluoğlu’na da katkılarından dolayı plaket verildi. En İyi Senaryo ödülüne ‘Erik Zamanı’ adlı filmiyle Sezen Kayhan layık görüldü.

Festival kapsamında bir de Kısa Film Atölyesi gerçekleştirildi. Neksav Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi ile ortak bir çalışma ile hazırlanan engelli öğrenciler gösteri yaptılar. Neksav öğrencilerine atölye çalışmalarında  göstermiş oldukları başarı için plaket verildi.

Törende festival organizasyon ekibi adına Bennu Yıldırımlar İstanbul Üniversitesine katkılarından dolayı teşekkür plaketini İÜ Genel Sekreter Yardımcısı Figen Cihan’a verdi.  Figen Cihan hayatın ayrıntılara dokunmakta gizli olduğuna dikkat çekerek yaptığı konuşmasında şunları dile getirdi “Bu emek ve çalışmalar için bir takdimde bulunacağız. İstanbul Üniversitesi olarak olarak, Türkiye’nin en büyük bilgi merkezine sahibiz. Engelli kim varsa tanıdığınız, ayrıntıya dokunmak isteyen, bilgi merkezimize bekleriz. Üniversite olarak da engelliler için ayrıca çalışmalar yapıyoruz. 2 yıldır bu çalışmaları hızlandırdık. Hayat ayrıntılara dokunmakta gizlidir. Ayrıntıya dokunmak isterseniz bizi bulun, biz her zaman sizin yanınızdayız.” Figen Cihan’ın konuşmasın ardından İstanbul Üniversitesi adına İstanbul Üniversitesi Özürlü Öğrenci Birimi Müdürü Prof.Dr. Resa Aydın, festival yönetmeni Burak Şenkal’a yaptıkları bu festivalden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Geceye  ünlü isimler  katılımı ile destek verirken Melike Demirağ’ın mini konseri ve fotoğraf çekimi ile ödül töreni son buldu.

04 Haziran 2012