“KÜTÜPHANELERARASI ÖDÜNÇ KİTAP, TEZ VE MAKALE HİZMETİ” NDEN YARARLANMA KOŞULLARI

A. Üniversitemiz Mensuplarının Dışarıdan Ödünç Kitap Tez ve Makale Fotokopi İsteme Koşulları;

1. İstanbul Üniversitesi mensubu öğretim elemanları ve çalışanları ile üniversitemizde yüksek lisans ve doktora yapan öğrenciler (istek formlarını tez danışmanlarına onaylatmak suretiyle) diğer kütüphanelerden, ödünç kitap/fotokopi isteği yapabilir.

2. Yayın istemek için kütüphanenin ILL (Inter Library Loan) Servisinde bulunan 4 nüsha istek formu doldurulmalıdır.(Faks, posta ya da online yolla istenme şekline göre form sayısı değişebilir).

3. Bir kişi tarafından en fazla 5 kitap istenebilir.

4. İsteyen kişinin üniversite dahili ve ev telefonu bildirilmelidir.

5. Yayın(lar)ı getirme ve gönderme için ödenen kargo/posta ücreti kullanıcıya aittir.(Kargo ücreti ortalama 12 TL)

6. Getirtilen kitapların kullanım süreleri, yayını gönderen her kütüphaneye göre farklılık göstermektedir. Yayın(lar)ın son getirme tarihi, ilgili yayının arka kapağı üzerinde belirtilmiştir.

7. Kullanım süresi biten kitaplar, teslim tarihinden en az iki gün önce kütüphanemize eksiksiz ve yıpratılmamış halde teslim edilmelidir.

8. Kullanım süresini uzatmak isteyen kullanıcılar, bir hafta önceden kütüphanemize başvurarak, ilgili kütüphanenin kuralları dahilinde uzatma yapabilir.

9. Aynı istek formu yayın fotokopisi getirtmek için de kullanılmaktadır. Fotokopi istekleri için istek yapılan karşı kütüphanenin kuralları geçerlidir (ücret vb.)

10- Yurtiçinden yapılan yayın istekleri 2-3 gün içinde; yurtdışından yapılan yayın istekleri 2-3 hafta içinde kullanıcıya temin edilir.

B. Diğer Kütüphanelerden/Kurumlardan Gelen Ödünç Kitap Tez ve Makale Fotokopi İsteme Koşulları ;

1. Ödünç kitap ve makale isteği, ilgili kütüphanenin ILL servisi tarafından onaylanmış “Kütüphanelerarası Ödünç/Fotokopi İstek Formu” yla yapılabilir.

2. Kütüphanemizden istenen herhangi bir kitabın, iki ya da daha fazla nüshası var ise 1 ay süre ile ödünç olarak verilebilir. Ancak tek derleme nüshası ise, ödünç olarak verilemez, ancak fotokopisi çekilerek gönderilebilir.

3. Tezlerin tamamının fotokopisini isterken, araştırma yapan kişi danışmanının adını bildirmelidir. Öğrenci ise, Danışman yanında Okulu, Bölümü ve Okul numarası da yer almalıdır.

4. İlgili şahsa banka hesap numarası, yatıracağı fotokopi+telif gideri(gönderme ücreti eklenmeden) bildirilir. Bildirilen gider, verilen banka hesabına yatırılıp dekontun ill.kutuphane@istanbul.edu.tr adresine gönderilmesi beklenir. Dekont elimize ulaştığı anda, yayın(lar)ın fotokopisi ilgilinin verdiği adrese ödemeli kargo ile gönderilir.

BANKA HESAP NUMARASI Hesap adı: Ata Ofis Kırtasiye Denizbank İstoç Şubesi İstanbul Hesap No. 1543229 IBAN:TR55 0013 4000 0015 4322 9000 06 açıklama:kitap fotokopi gideri

Kütüphanelerarası Ödünç/Fotokopi İstek Formu

Kütüphaneler Arası Ödünç Yayın İstekleri İçin;  ill.kutuphane@istanbul.edu.tr / 02124555783- 16790

07 Haziran 2012