IV Asya Şiir Festivali başlıyor

Çevirmenin Notu dergisi Genel Yayın Yönetmeni Tozan Alkan’ın direktörlüğünü yaptığı IV. Asya Şiir Festivali 16 Haziran Cumartesi başlıyor.Daha Önceki yıllarda Moğolistan, Çin, ve Güney Kore’de düzenlenen festivale bu yıl Türkiye ev sahipliği yapıyor.16-20 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan festival bu sene “Kültürlerarasılık ve Şiir” temasıyla gerçekleşiyor.

Pekin Üniversitesi, Zhonkgun Şiir Geliştirme Kurumu, İstanbul Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Kültürlerarası Şiir ve Çeviri Akademisi, Türkiye Yazarlar Sendikası,Konfüçyüs Enstitüsü, Karadeniz Radyo ve Televizyonu, Artshop Yayıncılık işbirliği sonucu gerçekleşen festival kapsamında 15 Çinli şair İstanbul Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığını ziyaret edecekler.

Festivale katılan Çinli şairler : Xie Mian, Lei Shuyan, Fu Tianlin, Lİ Xiaoyu,Chen Pİngyuan, Tang Xiaodu, LOu Ying, Yan Jingming, Zang Tao, Zheng Xiaoqiong, Li Hongyu

Türk şairler : Ahmet Çakmak,Ali Ayçil,Altay Öktem,Aslı Durak,Atakan Yavuz,Baki İlhan T.,Betül Dünder, Cengiz Kılçer,Cenk Gündoğdu,Efe Duyan, Emel İrtem,Enver Ercan,Eren Aysan,Ertan Mısırlı,Gonca Özmen,Gökhan Arslan,Gülce Başer,Gülümser Çankaya,Haydar Ergülen,Mehmet Erte, Mesut Şenol,Mete Özel,Mustafa Köz,Müslim Çelik,Özgün Gökçe,Ritta Cankoçak,Salih Aydemir,Şener Gökçe,Şeref Bilsel,Şinasi Tepe,Tozan Alkan,Turgay Fişekçi,Yavuz Türk.

Tüm şiir severleri festivale bekliyoruz.

15 Haziran 2012