4. Asya Şiir Festivali

4. Asya Şiir Festivali kapsamında Çin’den gelen 20 kişilik şair ve şiir severleri konuk ettik.
Daha Önceki yıllarda Moğolistan, Çin, ve Güney Kore’de düzenlenen festival “Kültürlerarasılık ve Şiir” temasıyla bu sene de Türkiye ev sahipliğinde yapıldı.Pekin Üniversitesi, Zhonkgun Şiir Geliştirme Kurumu, İstanbul Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Kültürlerarası Şiir ve Çeviri Akademisi, Türkiye Yazarlar Sendikası,Konfüçyüs Enstitüsü, Karadeniz Radyo ve Televizyonu, Artshop Yayıncılık işbirliği sonucu gerçekleşen festival kapsamında Çinli şair ve şiir severler İstanbul Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığını ziyaret ettiler.Üniversitemiz ve kütüphanemiz hakkında yapılan bilgilendirme turundan sonra, Daire Başkanımız Sayın Pervin Dedeler’i de makamında ziyaret eden misafirlerimiz Çin’den getirdikleri hediyelerini takdim ettiler ve önemli edebi eserlerinden oluşan kitaplarını kütüphanemize bağışta bulundular. Bizimde misafirlerimize verdiğimiz hediyelerin ardından İstanbul Üniversitesi Profesörler Evi sosyal tesislerinde yediğimiz yemek sonrasında misafirlerimizi uğurladık.

20 Haziran 2012