İstanbul Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ve Makedonya Cumhuriyeti St. Clement Ohridski Bitola Üniversite Kütüphanesi Ortak İşbirliği

İstanbul  Üniversitesi Kütüphane  ve  Dokümantasyon  Daire  Başkanlığı ile Makedonya  Cumhuriyeti St. Clement Ohridski* ‘’Bitola Üniversite  Kütüphanesi’’ ortak işbirliği sözleşmesi imzaladı.

Bu sözleşme kapsamında, her iki üniversitede  fikir   alış-verişi  ve   kalitenin  yükseltilmesinin  sağlanması, kütüphane  personelinin  yetkinliğinin  artırılması amaçlı kütüphaneci eğitim programı yapılması, her  iki  kurumun  kütüphanelerinde  var  olan  yayınların, işbirliğinin  artırılması  amaçlı, karşılıklı  olarak  paylaşılması ve  uluslar arası kültürel diyalog projelerinde işbirliği sağlanması planlanmaktadır.

*Makedonya’nın ikinci büyük devlet üniversitesi olan St. Kliment Ohridski Üniversitesi UKLO kısaltması ile bilinir. Ana binası Güney batı Makedonya’da bulunan tarihi Bitola MANASTIR şehrinde olup, bölgedeki yüksek eğitim alanındaki en önemli kurumlardan bir tanesidir. İş gücü piyasasına uyumlu profilleri yetiştirmek, değişik bilimsel disiplinlere atıfta bulunmak amacı ile heterojen bir eğitim sunan üniversite çeşitli şehirlerdeki 10 fakülte, 11 meslek yüksek okulu ile 51’den fazla lisans çalışma programları ve 41 lisans üstü eğitim programı ile yüksek eğitim birimine hizmet vermektedir. Zengin koleksiyona sahip bir kütüphanesi bulunmaktadır (www.nuub.mk).

28 Eylül 2012