Merkez Kütüphanede Yenilikler Sürüyor: Yeni Satranç ve Dinlenme Salonlarımız Hizmete Hazır

İÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı öğrencilerimize ve kullanıcılarımıza daha iyi hizmet vermek için yeniliklerine devam ediyor.

18 Aralık 2012 tarihinden itibaren 4 takım masa satrancı ve 2 takım duvar satrancı ile salonlarımız kullanıcılara hizmet verecektir.

Ayrıca satranç salonu ile birlikte öğrencilerimizin dinlenme alanı olarak kullanacağı yeni mekanlarda tasarlanmıştır. Toplamda 35 kişilik dinlenme, TV ve satranç salonu eklenerek kütüphanenin kullanıcı yüzü yenilenmiştir.

Satranç salonlarımızda üniversitemizin Satranç Kulübü işbirliği ile zaman zaman turnuvalar düzenlenecek ve eğitim dersleri verilecektir.

Satrancın ne olup ne olmadığı konusunda çok şey söylenebilir. Sportif, sanatsal, bilimsel ögeleri içinde barındıran bu güzel oyun, en kolay tanımıyla; iki kişi arasında oynanan bir oyundur. İçinde barındırdığı ögeler ve yararları bir çok tartışmayı içerse de, oyun olduğu üzerinde herkes hemfikirdir. Tüm oyunlar gibi satranç da diğer oyunların insan gelişimindeki önemine fazlasıyla sahiptir. Satranç oynamak zeka, sabır ve bilgi ister. Satranç masalarında rakibe saygı esastır. Oyunun amacı rakip şahı mat etmektir.

Buyurun bu güzel oyunu bir de Merkez Kütüphanede deneyin…

Satranç kullanım kuralları ve yararlanma saatleri ile ilgili bilgiler için tıklayınız.

18 Aralık 2012