2013 İÜ KÜTÜPHANE ŞENLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İÜ Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından, başta Entegre Kütüphane Otomasyon Sistemi (Sirsidynix) olmak üzere, yapılan tüm yeniliklerin yarışmalar ve eğlencelerle tanıtılması ve duyurulması, kütüphaneye olan ilgi ve farkındalığın artırılması amacıyla düzenlenen, “2013 Kütüphane Şenliği” 28 Şubat 2013 tarihinde İÜ Merkez Kütüphanesi’nde, Rektör Yardımcısı Mahmut AK, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa ÖZKAN, İÜ Genel Sekreteri Metin KÜÇÜK, Genel Sekreter Yardımcısı Figen CİHAN’ın, katılımları ile gerçekleştirildi.

Şenlikte, Üniversite yönetimi yanı sıra akademisyenler, öğrenciler, araştırmacılar, kamu ve özel tüm kütüphane ve dokümantasyon daire başkanları ve kütüphanecileri, sektörle ilgili tüm firmalar ağırlandı.

Şenlik, davetlilerimize yapılan kahvaltı ikramı sonrasında Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dr. Pervin BEZİRCİ ve Rektör Vekili Prof. Dr. Mahmut AK’ın açılış konuşmaları ile açıldı. İÜ 7.Satranç Turnuvası final müsabakası Prof. Dr. Mahmut AK tarafından başlatıldı. İÜ Kütüphanelerinin tümünde kullanılmaya başlanan yeni Entegre Kütüphane Otomasyon Sistemi (SirsiDynix) tanıtımı ve yeni sisteme geçerken yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Otomasyon Programı tanıtımının ardından yapılan çekilişte SirsiDynix’in tatil ödülünü Coğrafya Bölümü 1.sınıfı öğrencimiz Gülçin KESMEZ kazandı.

Şenliğin öğleden sonraki programında yer alan kutu kutu yarışması ile misafirlerimize nostaljik ve eğlenceli dakikalar yaşatıldı. Televizyonun tek kanallı olduğu yıllarda, rahmetli Cenk Koray’ın sunduğu Tele Kutu Yarışması ve eski kütüphane kataloglarından esinlenerek hazırlanan yarışmada çekiliş ile sorulan sorulara doğru cevap veren talihli yarışmacılarımıza bir tanesi cep telefonu olmak üzere 20 adet hediye verildi.

Şenlik boyunca uluslar arası veri tabanı tanıtım stantları misafirlerimizin ziyaretine açık tutuldu. Böylece tüm araştırmacıların veritabanları ile buluşmaları sağlandı.

Tambur ve ses sanatçısı Hakan DEDELER ve Trio İstanbul Müzik Grubu ile misafirlerimiz eğlenceli dakikalar geçirdiler.

EDS Arama Motoru İsim Yarışmasını Facebook Oylaması sonucu kazanan Akademi İstanbul isminin yaratıcısı Fen Fakültesi Matematik Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Serhat SAYIN ‘a yarışma ödülü olan Ipad 2 EBSCO firması yetkilisi Mehmet Can SOYULMAZ tarafından verildi.

Satranç Turnuvasını kazanan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencisi Moein ALİZADEH adlı öğrencimize yarışma ödülü Nikon Coolpix Digital fotoğraf makinası verildi. İkinci finalist olan öğrencimize teselli ödülü olarak satranç takımı hediye edildi.

Kütüphanemizin Logo Tasarım Yarışmasını kazanan Teknoloji Mühendisliği 2.sınıf öğrencisi olan tasarımcı Zeki Alper KESİM’e yarışma ödülü olan Casper Notebook verildi.

Sponsor Firmalara(InformaScope, SirsiDynix, MikroBilgi Kayıt ve Dağıtım AŞ., Elsevier, Springer, Ebsco, Gemini, Hiper Kitap, Bordo Doküman Atık ve Geri Dönüşüm Sistemleri, OverDrive, LexisNexis) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dr. Pervin BEZİRCİ tarafından plaketleri verildi ve işbirliği için teşekkür edildi.  Kütüphane Şenliği verilen kokteyl ile sonlandı.

Ayrıca Şenlik günü açılan “Okuma Sağanakları” fotoğraf sergisi 15 Mart 2013 tarihine kadar İÜ Merkez Kütüphane’ de gezilebilecektir.

04 Mart 2013