Merkez Kütüphane Bilgi Belge Yönetimi Öğrencileriyle Buluştu !

Müstakbel meslektaşlarımız olan, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü öğrencilerinin 2012 yılında kurduğu BBYON (Bilgi ve Belge Yöneticileri Topluluğu), 2. Kariyer günü etkinliğine İ.Ü. Merkez Kütüphane Daire Başkanı Dr. Pervin BEZİRCİ’ de konuşmacı olarak katıldı.

BBY öğrencileri, Dr. Bezirci’ den özellikle “Yeni Nesil Kütüphaneci, Kütüphane Yöneticilerinin Yönetim Anlayışı” nı anlatmalarını istediler. Konuşmasında Bezirci’nin kariyerinin geldiği noktadan, yöneticilik ve yöneticiliğin gelişmekte olan kavramlarından söz edildi. Özellikle bu kavramları kariyerinde yaşadığı olaylarla ilişkilendirerek anlatan Dr. Pervin Bezirci tarafından etkili mesajlar verildi. Sunumunun başlığının “İçinizden Biri” olması, bir BBY mezunun neler başarabileceğini kanıtlaması açısından en etkili mesajdı.

BBYON kurucu hocası ve danışmanı Yard. Doç. Dr. Işıl Selvi SERT’ in yaptığı açılış konuşmasının ardından başlayan etkinlikte, daha sonra BBYON Yönetim Kurulu Başkanı İrfan İrem Kalyoncu, topluluğun vizyon ve misyonunu açıklayan, bugüne dek gerçekleştirdiklerini özetleyen konuşmasını sundu.

Kariyer Gününe katkı veren diğer konuşmacılar; Ankaref ’ten Sn. Mustafa Edeer daha çok kariyer planlamasından ve mesleki açıdan yeniliklerden bahsetti ve ‘RFID teknolojisi’ne değindi.  Seza Tunay Özatay ise, konuşmasında yeni özellikleriyle ‘LIBREF teknolojisini tanıttı. Turkcell’den Sarper Türkay ise konuşmasında Turkcell’in kurumsallığından ve kurumsal kimliğinden bahsetti; ‘bulut bilişim teknolojisi’ ile ilgili bilgiler verdi.

Hiperlink Genel Müdürü,  Sn. Serdar Katipoğlu’da Standart kütüphanelerden, bir anda elektronik ortama BBY alanında eğitim gören kişilerin, elektronik yayıncılık gibi farklı alanlarda da iş bulabileceğini aktardı. Bir başka konuşmacısı olan, Orhan Kemal il Halk Kütüphanesi Müdürü Süheyla Acar’da konuşmasında kütüphanecinin sahip olması gereken niteliklerden bahsetti. Kendisinin uzun yıllar görev yaptığı Anadolu kütüphanelerindeki deneyiminin anılarla süslü örnekleri, halkla ilişkiler çalışmaları konuşmanın etkili kısımları oldu.

Etkinliğin  son konuşmacısı ise Bilgi Üniversitesi Kütüphane ve e-Kaynaklar sorumlusu Abdullah Turan‘dı.  Konuşmasında etkili CV yazmak için dikkat edilmesi gerekenlerin; gerek iş, gerekse staj görüşmeleri sırasında önem verilen noktaların altı çizdi.

06 Haziran 2013