Engelsiz Bilişim 2013 Sempozyumu İstanbul Üniversitesi’nin Ev Sahipliğinde Yapıldı

Engelsiz Bilişim 2013 Sempozyumu, 10-12 Eylül 2013 tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Engelsiz Bilgi Merkezi ev sahipliğinde İÜ Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sekretaryasını İstanbul Üniversitesi ve Celal Bayar Üniversitesi (Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu Sekretaryası)  ortaklaşa yürüttüğü sempozyumda gerek dünyada gerekse Türkiye’de engellilere yönelik bilişim hizmetlerinin genel durumu ve sorunlar uzman kişilerce tartışıldı. Mevcut durumun ve sorunların tespiti yapıldı, çözüm yolları önerildi.

Sempozyumun açılış konuşmalarını Türkiye Engelsiz Bilişim Başkanı Mustafa Özkan Kalaç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Gazi Alataş, İÜ Rektör yardımcısı Prof. Dr. Recep Güloğlu yaptılar.

Açılış konuşmalarının ardından bu yıl birincisi düzenlenen Engelsiz Bilişim Ödülleri töreni yapıldı. Törende engellilere yönelik bilişim konusundaki hizmetleri nedeniyle başarılı bulunan Türkiye’nin önemli devlet kurumlar ve özel sektör temsilcilerine ödülleri verildi.

22 oturumun yapıldığı sempozyuma Türkiye’den 100, yurt dışından 6 konuşmacı katıldı.

Sempozyumda MEB YEGİTEK Genel Müdürlüğü işbirliği ile FATİH Projesi ve Engelliler Çalıştayı gerçekleştirildi, engelliler için Türkiye’de ilk defa bilişim ve e-ticaret atölyesi yapıldı.

Çeşitli kuruluşların stant kurduğu sempozyum, 12 Eylül 2013 tarihinde kapanış oturumu ile sona erdi.

Sempozyum, kurumların, akademisyenlerin, araştırmacıların yapmış oldukları çalışmaları ve tecrübeleri birbirleriyle paylaşmaları, bu alanda faaliyet gösteren firmaların teknoloji ve hizmetlerini hedef kitlelerine ulaştırmaları, mevcut durumun ve sorunların tartışılması ve engellilere yönelik bilişim hizmetleri alanında ortak bir eylem planının ortaya çıkarılmasını sağladı.

16 Eylül 2013