GÜNEY KORE BAŞKONSOLOS’UNU KÜTÜPHANEMİZDE AĞIRLADIK

İstanbul Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Güney Kore’nin İstanbul Başkonsolosu Sn. JEON, Tae-Dong’u ağırladı.

Başkonsolos Jeon,  Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanı Dr. Pervin Bezirci ile yaptığı görüşmede, Türkiye’ye ve Türk kültürüne özel bir ilgisinin olduğunu belirterek, üniversitemizin sahip olduğu nadir ve diğer eser koleksiyonunu özellikle görmek ve bilgiler almak istediğini belirtti.

Başkonsolos Sn. Jeon’un ziyaretinden 2 hafta önce kütüphanemizi ziyaret eden, Güney Kore’nin uluslararası  derleme kütüphanesi ve aynı zamanda meclis kütüphanesi olan South Korea National Assembly Library’ in  Daire Başkanı Chang Hwa, Hwang, kendi kütüphanelerinde  5 milyon basılı eser ve çok sayıda açık erişime sunulmuş yayın olduğunu belirterek;  Türkiye’nin en batı, Güney Kore’nin ise en doğu Asya ülkesi olduğunu ve bu nedenle yapılacak bir işbirliği ile kültür ortaklığı da sağlanabileceğini ve belirterek, projenin çok ses getireceğini dile getirmişti.

Bu görüşme üzerine kütüphanemize ziyaret gerçekleştiren Başkonsolos Sn. Jeon’da  İstanbul Üniversitesi ile ortak projeler üretmekten büyük heyecan duyacaklarını bir kez daha yineledi.

Sayın, Başkonsolosa Kütüphanemizle ilgili genel bilgiler verildikten sonra,  Nadir Eserler koleksiyonu, Yıldız Saray Kütüphanesi, Rıza Paşa, Halis Efendi, Mollazade İbrahim Bey, Hakkı Paşa, Şevki Paşa ve İbn’ül Emin Mahmud Kemal İnal’ın kitapları, kütüphanede kitaba ilişkin eşya ve yazı araç-gereçleri Darül Elhan dönemi taş plak ve diğer plaklarının önemli notasyonların, Abdülhamit’e hediye edilen marşlar ve tüm nota defterleri, II. Abdülhamid  koleksiyonu olarak anılan albüm ve fotoğraf, Yıldız Sarayı dermesinin bu kütüphaneye verilmesiyle oluşan Nadir Avrupa Eserleri ve Mustafa Kemal Atatürk’ün, bu kütüphaneden ödünç alarak okuduğu kitaplar da tanıtılmıştır.

Gördüklerinden oldukça etkilenen ve  Güney Kore’nin uluslararası  derleme kütüphanesi ve aynı zamanda meclis kütüphanesi olan South Korea National Assembly Library’ ile işbirliği yapılmasını desteklediklerini belirten Kore Başkonsolosu Sn. Jeon, karşılıklı verilen işbirliği sözlerinin ardından  Kütüphanemizden uğurlandı.

no images were found

26 Aralık 2013