İÜ KÜTÜPHANECİLERİ GÜVENLİ YAŞAM EĞİTİMİ’NE KATILDI

İstanbul Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Merkez ve Şube Kütüphanelerinde çalışan 51 kütüphane personeline “Güvenli Yaşam Eğitimi” düzenlemiştir.

İstanbul Valiliği, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İstanbul İl Özel İdaresi ve İstanbul Proje Koordinasyon Birimi işbirliğiyle düzenlenen ve İstanbul Üniversitesi’ nde 13-14 Ocak Salı 2014 tarihleri arasında yaklaşık 5’er saatlik süren eğitimlerde deprem, yangın ve sel baskını gibi afet durumları öncesinde alınacak tedbirler ile afet sırasında ve sonrasında yapılacak eylemler, önlemler, kurtarma ve ilk yardım gibi konular hakkında eğitim verilmiştir.

Eğitim Başlıkları: Güvenli Yaşam 1, Güvenli Yaşam 2, Temel İlkyardım Bilgisi olmak üzere üç başlık altında toplanmıştır.

Güvenli Yaşam 1 Eğitimi: Afetlerle Mücadele Temel Bilgi ve Kavramlar, Güvenli Yaşam Kültürü, Yaşadığımız Mekanlardaki Risklerin Azaltılması, Afetler Sırasında Doğru Davranış Şekilleri anlatılmıştır.

Güvenli Yaşam 2 Eğitimi: Afet ve Acil Durumlar İçin Hazırlık, Diğer Afetler Öncesi, Sırası ve Sonrası Yapılacaklar, Aile Afet Planı Danışmanlığı konularında bilgiler verilmiştir.

Temel İlkyardım: İlkyardım konusunda bilgiler verilmiş ve uygulamalı örnekler yapılmıştır.

21 Ocak 2014