Wiley Yayınevi ile düzenlenen “Yazar Çalıştayı” gerçekleştirildi

Wiley Yayınevi ve İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi işbirliğiyle Marmara bölgesindeki üniversitelerin de katılımına açık, ana teması etki faktörü yüksek dergilerde başarılı makaleler yazmayı hedefleyen “Yazar Çalıştayı” 7 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleşmiştir. Kuyucu Murat Paşa Medresesi’nde yapılan ve 200 kişilik kontenjanla sınırlı olan çalıştay sonunda  katılımcılara sertifikaları verilmiştir.

İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Başkanı Dr. Pervin Bezirci’nin açılış konuşmasıyla başlayan çalıştay, Deniz Yılmazoğlu’nun bilimsel araştırmaya hizmet açısından Wiley yayınevini tanıtımını içeren bir sunumla devam etmiştir. Ana teması etki faktörü yüksek dergilerde başarılı makaleler yazmayı hedefleyen çalıştayda Macromolecular Rapid Communications ve Macromolecular Bioscience dergilerinin editörü Kirsten Severing deneyimlerini paylaşmıştır. Bilimsel dergilerde makale yayımlama süreçlerini ve ediyoryal iş akışını aktaran Severing, etik suistimal ve hak uyuşmazlıkları konularına da değinmiştir. Katılımcıların sorularını yanıtlayan Severing, en önemli sorunun makale yazı dilinden kaynaklandığını belirtmiştir. Yayımlanmak üzere gönderilen makalelerin kabulünden sonra editoryal süreçlerin uzunluğundan ve bu süreçte yazara düşen sorumlulukların neler olduğunun ipuçları da gösterilmiştir.

İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ve Wiley Yayınevi işbirliği ile gerçekleşen “bilimsel makale yazma ve yayımlama” konusunu destekleyen çalıştay ve seminerler, -sosyal, sağlık ve fen bilimleri- konularında uzmanlaşmış yayınevleri ile devam edecektir.

13 Mayıs 2014