İ.Ü. MERKEZ KÜTÜPHANESİ MELCom Uluslararası Konferansı’nda

İ.Ü. MERKEZ KÜTÜPHANESİ

MELCom Uluslararası Konferansı’nda

Her yıl farklı bir ülkede gerçekleştirilen MELCom (Middle East Libraries Committe = Ortadoğu Kütüphaneleri Komitesi) 2014, Uluslararası 36. Yıllık Konferansı İstanbul’da Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleştirildi.

19  ülkeden, 80 katılımcının bulunduğu ve çalışma dillerinin İngilizce ve Fransızca olduğu konferans kapsamında aşağıdaki konu başlıkları ele alındı:

• Kütüphanecilik, koleksiyon geliştirme ve satın alma politikaları
  • Kataloglama politikaları ve uygulamaları
  • Katalog ve bibliyografyalar
  • Elektronik kaynaklar ve dijitalleştirme programları
  • Orta Doğu koleksiyonlarına sahip kütüphanelerde işbirliği projeleri
  • Kütüphanelerin tarihi, mülkiyetleri
  • Elyazmaları, nadir kitaplar ve belgeler
  • Orta Doğu araştırmalarının güncel bilgi bilimi sorunları

Konferansa, İÜ Merkez Kütüphanesi Daire Başkanı Dr. Pervin Bezirci “İÜ Nadir Eserler Kütüphanesi ve Projeleri” başlıklı bir sunumla katıldı. Sunumda, İÜ Nadir Eserler Kütüphanesi hakkında bilgiler veren Dr. Bezirci, devam eden birçok dijitalleştirme projesini anlattı.

26-28 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen konferansın ardından, 40 yabancı katılımcı Nadir Eserler Kütüphanemize gelerek yerinde bilgi aldı, sergi ve müzeyi gezdi.

Kendileri için verilen kokteylin ardından İstanbul Üniversitesi’nden ayrıldılar.

02 Haziran 2014