“YETER Kİ OKUYUN: İ.Ü. OKUL KÜTÜPHANELERİNİ DESTEKLİYOR”

İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi “YETER Kİ OKUYUN: İ.Ü. OKUL KÜTÜPHANELERİNİ DESTEKLİYOR” Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında okul kütüphanelerini desteklemeyi sürdürüyor.

Merkez Kütüphane Okul kütüphanelerinin koleksiyonlarının zenginleşmesini ve düzenlenerek kullanıma sunulmasını desteklemek ve yaşam boyu öğrenmenin ön koşulu olan bilgi okuryazarlığını eğitimler vererek öğretmek amacıyla ihtiyaç sahibi okul kütüphanelerine desteğini devam ettirmektedir.

Bu Proje kapsamında, 24 Aralık 2014 Çarşamba günü Fatih Kaymakamlığı Davutpaşa Anadolu Lisesi Müdürlüğü Kütüphanesine kitap bağışı yapıldı ve İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ümit KONYA tarafından “Bilgi Okur Yazarlığı” konusunda bir sunum yapıldı.

400’e yakın öğrenciyle buluştuğumuz bu etkinlikle bir kez daha kitap ve kütüphanenin önemini vurgulayarak ve onlara daha zengin bir kütüphane bırakarak bir sonraki okul için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

25 Aralık 2014