Deneme Veritabanı: Nineteenth Century Collection Online

Nineteenth Century Collection Online deneme erişiminiz açılmıştır.

19 Yüzyıl Avrupasını ve dünyasını politika, ekonomi, sanat, edebiyat, bilim, felsefe, din ve daha birçok alanda anlayabilmemize yardımcı olacak bu koleksiyon başta British Library olmak üzere tüm dünyadan 19. yüzyıla ait birçok kitap, harita, el yazması, gazete, müzik notası ve benzeri malzemeleri dijital ortamda size sunmaktadır.

Erişim adresiniz: http://gdc.galegroup.com/gdc/ncco?p=NCCO&u=iu_tr

Sona eriş tarihi: 16 Kasım 2017

Kullanıcı Kılavuzu: http://solutions.cengage.com/gale-training/video/nineteenth-century-collecitons/

Kampüs dışı kullanımlarınız için şifre : Turkey

British Politics and Society 19 YY. İngiliz iç ve dış siyaseti, halk hareketleri, aile, eğitim vb. konularda Oxford Üniversitesi, İngiliz Ulusal Kütüphanesi, Kew dahil çeşitli kurumlardan derlenen bir koleksiyondur. İçeriğinde 1.700.000 sayfalık dergi, kitap, el yazması, broşür ve rapor bulunmaktadır.

Mapping the World: Maps and Travel Literature sınırların hızla değiştiği “uzun yüzyıl” da birçok kaynakçadan derlenen benzersiz bir koleksiyondur. Askeri, siyasi haritaların yanısıra dönemin seyyahlarının hazırladığı haritalara da ulaşma imkanı sağlayan bir koleksiyondur.

Europe and Africa: Commerce, Christianity, Civilization, and Conquest  19.YY başlarındaki keşif ve misyonelerlik görevlerinin dramatik ve heyecanlı kronolojisini 1.500.000 sayfa ile bu koleksiyonda sizlere sunmaktayız.

Religion Spirituality, Reform and Society Din, felsefe, toplum alanlarındaki büyük değişim ve çalkantıların tüm dünyayı kasıp kavurduğu bu yüzyılda; Amerika, İngiltere ve dünyada etkilerini inceleyebileceğiniz bir koleksiyondur. Alt başlıklarda kilise, göç, eğitim ve devrim gibi konular işlenmektedir.

Photography: The World Through the Lens  Tarih, kültür, moda, medya, ve daha birçok disiplindeki araştırmaları tamamlayıcı niteliktedir. Tarihi biçimlendiren kişiler, yerler ve olaylar tam ve doğru biçimde gözlerinizin önüne serilmektedir. 2.000.000 sayfa

Science, Technology and Medicine, 1780-1925 19.yy sanayi, teknik ve sosyal devrimle karakterize edilen uzun yüzyılda değişen toplum ile birlikte doğa tarihi, fizik, matematik, tıp ve kamu sağlığı alanındaki yeni yaklaşımları ortaya koyan bir koleksiyondur. İçeriğinde 5.000.000 sayfa dergi, kitap, el yazması ve rapor bulunmaktadır.

Asia and the West: Diplomacy and Cultural Exchange İngiliz ve Amerikan uzakdoğu dış politikası, diplomasi, ekonomi ve sosyal olayları inceleyen koleksiyonlar topluluğudur. Filinpinler ayaklanması, Boxer İsyanı , Afyon Savaşları vb konular içerir. İçeriğinde 2.000.000 sayfalık dergi, kitap, el yazması ve rapor bulunmaktadır.

British Theatre, Music, and the Arts: High and Popular Culture Kraliyet Filarmoni Topluluğu müzik el yazmaları, Drury Lane tiyatro arşivleri gibi benzersiz koleksiyonların dijitalize edildiği  bu koleksiyonda Viktorya çağı populer kültürü, sokak edebiyatı, İngiliz drama eserleri, sosyal tarih ve boyalı basın koleksiyonları arasında keyifli bir araştırma yolculuğu sizleri bekliyor. İçeriğinde 1.500.000 sayfalık dergi, kitap, broşür, el yazması bulunmaktadır.

European Literature, 1790-1840: The Corvey Collection Corvey Collection ile araştırmacılar, romantik edebiyat türleri, İngiliz, Fransız ve Alman romantizminin edebi kültür, dönemin kadın yazarları, kilise, romantik, estetik ve daha birçok konuyu araştırabilecek ve keşfedebileceksiniz. İçeriğinde 5.200.000 sayfalık kitap ve el yazması bulunmaktadır.

Children's Literature and Childhood   19.YY. çocuk dünyasına bir pencere açan bu koleksiyonda çocuk edebiyatı, eğitim sistemi, suç ve çocuk psikolojisi üzerine benzeri olmayan bir koleksiyondur.

Women: Transnational Networks19. Yüzyılda kadının Avrupa ve dünya tarihinde edebiyat, sanat, bilim, günlük yaşam ve reformlarda bıraktığı izleri inceleyebileceğiniz, çok çeşitli türden belgelerle zenginleştirilmiş bir koleksiyondur.