Avusturya Devlet Arşivleri Genel Müdürü Nadir Eserler Kütüphanesi Ziyareti

Dışişleri Bakanlığı ile T.C. Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığının davetlisi olarak 1-4 Mayıs 2019 tarihleri arasında Türkiye’ye gelen Avusturya Devlet Arşivleri Genel Müdürü Wolfgang MADERTHANER ve eşi 2 Mayıs 2019 tarihinde, Yıldız Teknik Üniversiesi II. Abdülhamid Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Melek Özyetgin ve Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Protokol ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Eyüp Aşık eşliğinde, İstanbul Üniversitesi Nadir Eserler Kütüphanesini ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Nadir Eserler Kütüphanesi’ndeki Yıldız Saray Kütüphanesi mobilyalarını içeren okuma salonu, Müze Odası, Restorasyon ve Konservasyon Atölyesi, II. Abdülhamid Fotoğraf Albümleri Odası ve Dijitalleştirme Birimi gezildi, çalışmalar hakkında bilgi verildi ve işbirlikleri yapılması konusundaki iyi niyet görüşmeleri ardından ziyaret tamamlandı.