İÜ Merkez Kütüphanesi Yenileniyor...

Kullanıcılarına daha kaliteli koşullarda hizmet verebilmek amacıyla İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi’nde bulunan Merkez Kütüphane binası yeniden yapılacak.

Taşınma öncesi çalışmaların yapılabilmesi için Merkez Kütüphane 18 Haziran 2018 tarihinden itibaren geçici süre ile hizmete kapatılacak. Elektronik kaynak hizmetleri* ve Engelsiz Bilgi Merkezi hizmetleri devam edecek.

İÜ Merkez Kütüphane kullanıcıları basılı kaynaklar için İÜ Merkez Kütüphanesi gibi derleme niteliğine ve aynı koleksiyona sahip Beyazıt Devlet Kütüphanesi’nden faydalanabilecek.

İstanbul Üniversitesi Nadir Eserler Kütüphanesi ve Fakülte Kütüphaneleri hizmet vermeye devam edecek. 

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

*Elektronik Kaynaklar: http://kutuphane.istanbul.edu.tr/tr/

Açık erişim kapsamında çalışmaları devam eden İÜ Yayınları ve tezler: http://acikerisim.istanbul.edu.tr/

Yılda 1 milyon 500 bin araştırmacının yararlandığı İÜ Merkez Kütüphanesi’nin Yeni Bina Projesi hazır.

Teknolojinin tüm olanaklarından yararlanılarak tasarlanmış olan, 10 bin m2 metrekare büyüklüğündeki yeni kütüphane binası yaklaşık 1 milyon 300 bin adet yayını içeren koleksiyonu ile modern koşullarda araştırmacılara hizmet verecek.

Yeni Merkez Kütüphane binasında; çeşitli amaçlara uygun okuma salonları, akademik çalışma alanları, seminer salonu, sayısallaştırma alanı, katalog ve internet araştırmaları için bilgisayar odaları, fotokopi ve multimedya odalarının yanı sıra modern bir kafeterya da yer alacak.

İstanbul Üniversitesi öğrencileri ve personeli ile tüm Türkiye’deki engellilerin bilgiye erişimi konusunda köprü görevi gören Engelsiz Bilgi Merkezi de özel tasarlanmış yeni mekânında hizmete devam edecek.

En son teknolojiler kullanılarak ve engelli dostu bir anlayışla tasarlanan İÜ Merkez Kütüphanesi’nin yeni binası, günümüzün yüksek beklentilerine sahip; modern, konforlu, emniyetli, teknoloji donanımlı özellikleri ve merkezi konumu ile kullanıcılara daha kaliteli koşullarda hizmet verme imkânına sahip olacak.


İÜ Merkez Kütüphanesi Yeni Bina Proje Planı İçin TIKLAYINIZ



Galeri