İşbaşında Eğitim/ Job Shadowing programı gerçekleştirildi.

Bu yıl 55'incisi kutlanan Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında, İşbaşında Eğitim/ Job Shadowing programını BBY Bölümü 3. Sınıfta okuyan altı öğrencilerimiz ile gerçekleştirdik.

Etkinlik, Kataloglama ( 2 öğrenci), Sayısallaştırma (1 öğrenci), Süreli Yayınlar (1 öğrenci), Taşınır Kayıt Kontrol (1 öğrenci), Engelsiz Bilgi Merkezi (1 öğrenci) birimlerimizde 26 Mart tarihinde gerçekleşti.

Eğitime katılan öğrencilerimize meslek yaşamları için başarı ve mutluluk diliyoruz.

Job Shadowing Nedir?
Job Shadowing, (Mesleki gölge / Çıraklık / Staj / İş gölgeliği) deneyimli bir çalışanı işinin başında izleme ve gözlemleme imkanı veren bir iş eğitimi türüdür. Gölge olan kişi, izlediği kişinin bir gününü izleyerek gün neler yaptığına dair kapsamlı bilgi elde etme fırsatı yakalar.

Program kapsamında, Bilgi-Belge Yönetimi 3. sınıf öğrencileri arasından başvuru yapıp programa katılmaya hak kazanan öğrencimiz belirlenmiş olan kütüphaneci ile birlikte hareket ederek çalışmalarını birebir gözlemleme şansı bulacaklar.