ANKOS 6. Personel Değişim Programı İstanbul Üniversitesi Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

Anadolu Üniversiteleri Kütüphaneleri Konsorsiyumu (ANKOS http://www.ankos.gen.tr/web/ ) tarafından her yıl düzenlenmekte olan  Personel Değişim Programı’nın altıncısı bu yıl İstanbul Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Şehir Üniversitesi ev sahipliğinde 11 – 15 Eylül 2017 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşti.

Değişim programı kapsamında, yurt içi ve yurt dışından çeşitli Üniversitelerin Kütüphanecileri, 15 Eylül tarihinde İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi'ni ziyaret ettiler.  Engelsiz Bilgi Merkezi ve Nadir Eserler Kütüphanesi ile ilgili ayrıntılı bilgi alan katılımcılar, ziyaretlerin ardından İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde kendi üniversite kütüphanelerinin tanıtımları ve Ankos Personel Değişim programı boyunca edindikleri tecrübe ve izlenimleri içeren sunumlarını gerçekleştirdiler.

Kütüphanecilerin farklı üniversitelerde farklı bakış açıları ile tecrübe ve bilgi edinmeleri, karşılıklı yeni işbirlikleri ve iletişim ağları oluşturmak açısından son derece faydalı olan bu girişimleri için  ANKOS'a ve katılımları için genç meslektaşlarımıza teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz.