Belarus Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Nadir Eserler Kütüphanesi'ni ziyaret etti.

Belarus Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Aleksei Shved, 5 Eylül 2019 tarihinde İstanbul Üniversitesi Nadir Eserler Kütüphanesi'ni ziyaret etti.

Toplantı esnasında taraflar; karşılıklı deneyimlerin paylaşılması amacı ile personel değişimi, bazı ortak etkinlikler ve Belarus Cumhuriyeti Ulusal Kütüphanesi ile işbirliği kurma fırsatlarını değerlendirdiler. Daha fazla işbirliği için ileriye dönük program yapılmasına karar verildi.

Ziyaret sırasında Nadir Eserler Kütüphanesi Müze Odası gezildi, , Restorasyon ve Konservasyon Atölyesi, yürütülen çalışmalar ve projeler hakkında bilgilendirme yapıldı.

Belarus Cumhuriyeti Ulusal Kütüphanesi adına Aleksei Shved, Belarus baskısının son 500. yıldönümü vesilesiyle, “Francysk Skaryna Kitabı Mirası” nın 20 ciltlik faksimile baskısını Nadir Eserler Kütüphanesi'ne bağışladı.