Büyük Veri Gelişmelerinin Bilgiye Erişime Yansımaları Semineri Gerçekleştirildi...

İstanbul Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ve Enformatik Bölümü Başkanlığı işbirliği ile düzenlenen "Büyük Veri Gelişmelerinin Bilgiye Erişime Yansımaları" konulu seminer 24 Haziran 2019 tarihinde İstanbul Üniversitesi Doktora Salonunda gerçekleşti.

Panelin açılış konuşmalarını, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dr. Pervin Bezirci ve Enformatik Bölüm Başkanı Prof.Dr. Sevinç Gülseçen yaptılar.

Açılış konuşmalarının ardından Enformatik Bölümünden Dr. Serra Çelik veri ve büyük veri kavramlarına açıklık getirdi, Enformatik Bölümünden Dr. Murat Gezer ise yapay zekanın gelişimi, mevcut durumu ve kütüphane uygulamalarında nasıl faydaları olabileceğinden bahsetti.

Seminer, plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.