De Gruyter Yayınevi ve İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi işbirliği ile düzenlenen Yazar Çalıştayı Gerçekleşti…

Daire Başkanımız Dr. Pervin Bezirci'nin açılış konuşmalarıyla başlayan çalıştayda, Ülke Müdürü Deniz Can Kurt tarafından Global Bilimsel Bir Yayınevi: De Gruyter başlıklı sunumda De Gruyter Yayınevinin gelişimi ve şu anki durumu anlatıldı.

Çalıştayın ikinci bölümünde; “İyi bir makalenin nasıl yazılacağı üzerine kullanıcı dostu bir kılavuz” sunumunda, Yayın koordinatörü Dr. Irmina Fortunato bilimsel bir dergide yayınlamak üzere metin hazırlama ve makalenin neden De Gruyter yayınevinde yayınlanması gerektiği hakkında bilgi verdi.

Son bölümde ise “Gönderildi, Kabul Edildi, Yayımlandı” adı sunumunda Şef Editör Dr. Katarzyna Grzegorek Yayım sürecindeki farklı adımları anlattı.

Çalıştay katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasıyla sona erdi. Akademik çalışmaları desteklemek amacıyla İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi çalıştay ve seminerleri yayınevi uzmanları işbirliği ile devam edecektir.