Dijital Okurun Geleceği paneli gerçekleşti.

54. Kütüphane Haftası kapsamında “Dijital Okurun Geleceği” adlı panel 26 Mart’ta Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konferansın moderatörlüğünü üstlenen MEF Üniversitesi Kütüphane Müdürü Ertuğrul Çimen “Artık klasik eğitim yöntemi, çağımızın dijital vatandaşlarının ihtiyaçlarını karşılamaktan çok uzaktadır. Bu bağlamda uyarlanabilir eğitim, oyunlaştırma uygulamaları dünyada hızla yayılmakta ve geleneksel eğitim modellerinin yerini almaktadır” dedi.

Panelin ilk konuşmacısı Oyun temelli öğrenme (gamification) ve oyun oynamaya odaklanan bir danışmanlık ve eğitim şirketi olan BIBLIOGAMIFICA’nın yöneticisi Ana Ordás “Kütüphanede Oyunlaştırma” adlı konuşmasını yaptı.

Ordás’ın ardından konuşmasını yapan Guillaume Favier “Kütüphaneler, dinamik ve kuralları esnek olmalıdır. Kütüphanenin içinde farklı köşeler oluşturulmalıdır. Üniversiteler öğrencilerini cezbetmeli. Açık fikirli olmalı ve insanların isteklerine hitap edebilmelidir” dedi.

Konferansta son olarak medya eğitiminin kütüphane ile buluşmasını ele alan Münih Şehir Kütüphanesi’nde çocuk ve gençlik bölümünden sorumlu kütüphaneci Judit Böttger ise “Medya eğitimiyle kullanıcılar daha aktif hale getirilmelidir. Medya okuryazarlığı paneli, kütüphanenin her departmanında yapılmalıdır. Personel buna göre yetiştirilmelidir” diyerek sözlerini tamamladı.