E-Kitap Platformu OverDrive Eğitim Semineri gerçekleştirildi.

“Elektronik Kütüphanemizi Birlikte Kuralım” sloganıyla hizmete sunduğumuz elektronik kitap platformu OverDrive için düzenlenen eğitim semineri 24 Ocak 2014 tarihinde gerçekleşmiştir. İletişim Fakültesi Cep Sineması’nda firma temsilcisi Özlem Çaltı’nın sunduğu seminerde platformun nasıl kullanılacağının ayrıntılarına değinilmiştir. Kütüphanemizin 2013 yılı sonunda hizmete sunduğu bu platform içinde 1 milyondan fazla yayın içinden arama ve ödünç alma işlemlerinin yanında kütüphaneye önerme seçeneğine de değinilmiştir. Kullanıcılar ve kütüphane arasında bir köprü niteliği üstlenen “kütüphaneciye öner” seçeneğinin abone kuruluşlar içinde yalnız kütüphanemizde kullanıldığı vurgulanmıştır.

OverDrive platformu içinden ödünç alınan yayınları masaüstü bilgisayarlar dışında akıllı telefonlar, Ipad, Iphone gibi mobil araçlarla 7/24 nasıl kullanılacağının örnekleri gösterilmiştir.

Sunum sonunda duyuru afişinde yer alan e-kitap okuyucusu için çekiliş yapılmış ve okuyucu Eczacılık Fakültesi’nden gelen katılımcıya çıkmıştır.
Hizmete sunulan veritabanlarına ilişkin eğitim seminerlerimiz devam edecektir.