Emerald Yazar Çalıştayı Gerçekleştirildi...

İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ve Emerald Yayınevi işbirliği ile düzenlenen, uluslararası yayınlarda akademik araştırma (makale, kitap, örnek olay/vaka) tasarlanması ve yayınlanma sürecini kapsayan Yazar Çalıştayı, 11 Subat 2019 Pazartesi tam gün olarak İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Kongre ve Kültür Merkezi Büyük Salonda gerçekleştirildi. Akademisyenler, araştırmacılar ve lisansüstü öğrencilerden oluşan yaklaşık 300 kişi katıldı. Çalıştay, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dr. Pervin Bezirci’nin Merkez Kütüphaneyle ilgili güncel bilgileri içeren açılış konuşmasından sonra, Emerald Yayınevi Türkiye temsilcisi Mine Tonta'nın yayıneviyle ilgili kısa bilgilendirmesi ve ardından Prof. Dr. Mehmet Demirbağ'ın sunumu ile devam etti.

Essex Üniversitesinde Uluslararası İşletmecilik profesörü ve Essex Business School’un Dekan Yardımcısı olan Prof. Dr. Mehmet Demirbağ ilk oturumda; bir makalenin başlığından dergi seçimine kadar başarılı bir makalede olması gereken kriterler, hakem değerlendirmesi aşaması, reddedilen makalelerin ortak özellikleri gibi pek çok detayı ile bir araştırma çıktısının yayınlanma sürecini baştan sona betimleyerek aktardı.

Prof. Dr. Demirbağ, ikinci oturumda; örnek olay/vaka yazımı ve yayınlanma süreçlerini irdeledi. İngiltere'deki üniversitelerde yapılan çalışmalar hakkında kısa bilgiler verdi. Vaka çalışmalarının eğitimde nasıl kullanılabileceği hakkında çeşitli örneklemeler, örnek vakalarda temel kriterler üzerinde durdu. Bir vaka yayına dönüştürülürken, adı geçen kişi ve kurumlardan mutlaka izin alınması, hukuki açıdan gözden geçirilmesi gerektiği vurgulandı. Soru ve cevaplarla oturum sona erdi.