İÜ Merkez Kütüphanesi Yöneticilerinden Leman Şenalp Hayatını Kaybetti.

Kütüphaneciliğin Önemli İsmine Veda

İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’nde uzman ve yönetici olarak çalışmış olan Leman Şenalp hayatını kaybetti.

Leman Şenalp’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Leman Şenalp Hakkında

Kütüphaneciliğinden önemli isimlerinden Leman Şenalp 1924 yılında Bursa’da doğdu.

Ankara Üniversitesi’ni bitirince Adnan Ötüken’in kütüphanecilik kursunda çalışmaya başlayan Şenalp, Milli Kütüphane’nin kuruluş çalışmaları sırasında görev aldı. Ardından burada uzman olan Şenalp 1954-1955 yıllarında Türk Kütüphaneciler Derneği’nin başkanlığını yürüttü. 1960’tan emekliye ayrıldığı 1977 yılına dek İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’nde uzman ve yönetici olarak çalıştı. 1995’te TKD tarafından Üstün Hizmet Ödülü ile onurlandırıldı.