Kütüphane Oryantasyon Eğitim Programını Gerçekleştirdik.

Üniversitemize yeni katılan öğrencilerin kütüphane hizmetleri, kuralları ve olanakları hakkında bilgilendirerek, kütüphane kaynaklarından etkin biçimde yararlanmalarını sağlamak amacı ile düzenlediğimiz oryantasyon eğitim programımızı 16-27 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştirdik.

Çeşitli fakültelerden, yaklaşık 1200 öğrencimizin katıldığı oryantasyon eğitimlerinde; Merkez Kütüphane hakkında genel bilgi, okuyucu hizmetleri, sayısallaştırma bölümü, Engelsiz Bilgi Merkezi, elektronik kaynaklar ve teknik cihazların (tarayıcılar vs.) kullanımı hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, isteyen gruplar Nadir Eserler Kütüphanemizi de ziyaret ederek, koleksiyonda yer alan değerli nadir eserler ve yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldılar.

Tüm öğrencilerimize kütüphane ilgilerinin devamlılığı temennisi ile başarılar diliyoruz.