Merkez Kütüphane İÜ Tercih ve Tanıtım Günleri’nde yeni dönem öğrencilerimizi ağırlıyor…

İÜ Tercih ve Tanıtım Günleri 2017, 12-14 Temmuz 2017 tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi Merkez Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.


İÜ Tercih ve Tanıtım Günleri 2017 kapsamında açıklama yapan İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, “İstanbul Üniversitesi 23 fakülte, 2 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu, 17 enstitü, Rektörlüğe bağlı 2 bölüm, 80 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile 260 bini aşkın öğrenciye eğitim veriyor. 23 fakültemizde 67 ön lisans, 176 lisans, 292 tezli yüksek lisans, 82 tezsiz yüksek lisans, 216 doktora, 7 sanatta yeterlilik olmak üzere toplam 840 eğitim programı bulunuyor. Üniversitemiz ‘Öğrenci Dostu’ anlayışıyla eğitim veren modern bir eğitim kurumu olmaya ve kendini yenilemeye sürekli devam ediyor” dedi.


Öğrencilerimiz Merkez Kütüphane Tanıtım masasında kütüphanecilerle görüşme ve kütüphane hakkında bilgi alma imkânı buldular. Merkez Kütüphane hakkında genel bilgilerin yanı sıra öğrencilerimiz, İstanbul Üniversitesi tarihi, yerleşkeleri, burs, beslenme, barınma, spor, sağlık ve sosyal olanakları, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programları gibi pek çok konuda bilgilendirildiler.


Aday öğrenciler, İstanbul Üniversitesi ile ilgili tüm bilgilere, tercih ve tanıtım günleri için özel olarak hazırlanan “iutercih.istanbul.edu.tr” internet adresinden ulaşabilirler.