Vefatının 100.Yılında Sultan Abdülhamid'i Anlamak Sergisi Açıldı.

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayeleri ve destekleri, İstanbul Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Nadir Eserler Kütüphanesi, Yıldız Sarayı Müze Müdürlüğü ve Yıldız Teknik Üniversitesi II. Abdülhamid Araştırma ve Uygulama Merkezi işbirliği ile "Vefatının 100.Yılında Sultan Abdülhamid'i Anlamak" adlı sempozyum ve sergi açılışı, 10 Şubat 2018'de, Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleri ile gerçekleştirildi.

Etkinliğe Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşinin yanı sıra TBMM Başkanı, Başbakan Yardımcıları, Bakanlar, İstanbul Valisi, İstanbul Üniversitesi Rektörü ve diğer bazı üniversite rektörleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, öğretim üyeleri, sergide emeği geçen yönetici ve çalışanlar, kültür dünyasından isimler ve Osmanlı hanedanı üyeleri katıldı.


Sergide, İstanbul Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Nadir Eserler Kütüphanesi koleksiyonunda yer alan Sultan Abdülhamid Han dönemine ait kıymetli eserler yanı sıra 19. yüzyıla ait dünyanın en büyük görsel arşivi olarak tanımlanabilecek, Dünyaca ünlü fotoğraf albümlerinden seçilen dönemin siyasi, coğrafi, kültürel zenginliğini yansıtan fotoğraflar ve Yıldız Saray Müzesi'nden değerli eserler yer almaktadır.

Cumhurbaşkanlığı tarafından Yıldız Sarayı Silahhane Bölümü’nde açılan “Vefatının 100. Yılında Sultan Abdülhamid’i Anlamak” sergisi, 25 Şubat 2018 tarihine kadar 10:00-16:00 saatleri arasında randevulu olarak gezilebilecektir.

Sergiyi gezmek isteyenlerin planlanan ziyaret tarihinden en az bir gün önce ad-soyad, T.C. kimlik numarası ve iletişim bilgilerini muze@tccb.gov.tr adresine göndererek randevu için başvuruda bulunmaları gerekmektedir.


Sergi ziyaret talebinin onaylanmasının ardından başvuru sahibiyle irtibata geçilerek randevu günü ve saati kesinleştirilmektedir. Başvuru sahibinin belirlenen randevu günü ve saatinde Yıldız Sarayı Ana Giriş kapısında hazır bulunması gerekmektedir (https://www.tccb.gov.tr/faaliyetler/sergi/).