Web of Science (WoS) ve Incites Eğitim Semineri Gerçekleşti...

İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ve Online Bilgi-Clarivate Analytics işbirliği ile; bilimsel performans analiz ve karar destek sistemi olan Incites veritabanı ile TÜBİTAK ULAKBİM tarafından üniversitelerin erişimine sunulan Web of Science(WoS) veritabanının etkin kullanımına yönelik "Eğitim Semineri" 12 Şubat 2020 tarihinde Prof.Dr. Fuat Sezgin Kongre ve Kültür Merkezi Büyük Salon’da gerçekleştirildi.

Yaklaşık yüz kişinin katıldığı toplantıda Web of Science & InCites veritabanının kullanımı hakkında bilgiler veren Derya Soğuksu, WoS & InCites programlarının akademik kariyerlerini geliştirmek isteyen akademisyenler ve öğrenciler için oldukça verimli bir program olduğunu anlattı. WoS ve InCites programının 250’den fazla Fen bilimleri, Sosyal bilimler, Sanat ve İnsani bilimler disiplin içeriği ile atıf referans tarama imkanı sağladığını dile getiren Soğuksu, programın ayrıca yönetici ve akademisyenlerin verimliliklerini ölçme ve karşılaştırma yapma imkânı sunduğunu, uluslararası performans incelemeyi mümkün kıldığını belirtti. Analiz için temel veriler içinde oluşturulan veri setleri ile araştırma performanslarının kıyaslamasının mümkün olduğunu belirtti. Uygulamalı olarak gerçekleştirilen anlatımlar sırasında katılımcılardan gelen sorular cevaplandı.

 İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesinin kullanıcılarını destekleyen çalıştay ve seminerler, konularında uzmanlaşmış yayınevleri ile devam edecektir.

Sunuma erişim için tıklayınız.