EndNote 20 Windows Yeni Sürümü Çıktı
Abonelerimiz içinde yer alan EndNote 20 Windows yeni versiyonu çıkmıştır. Üniversitemiz adına lisanslı yeni EndNote 20 Windows sürümü YALİS Yazılım Deposunda güncel olarak bulunmaktadır. EndNote 20 Windows ile gelen yenilikler ve kullandığınız mevcut sürümü EndNote 20’ye yükseltmeden önce faydalı olacağını düşündüğümüz bazı bilgiler aşağıdadır.
Üniversitemize ait kurulum paketi ile ilgili sorularınız için kütüphanemizle iletişime geçebilirsiniz.
EndNote 20 sürümü ile gelen yenilikler
Yeni tasarım
Sezgisel bir kullanıcı arayüzü ile makaleler hazırlayın ve bibliyografyaları yönetin.
Geliştirilmiş okuma ve düzenleme
Tam boyutunda PDF'leri daha kolay okuyun, notlar ekleyin ve biçimlendirilmiş referansları kolayca kopyalayın.
Cite While You Write
Microsoft® Word'de bir metin içi atıf eklerken kaynakçanızı da otomatik oluşturun.
7.000'den fazla referans stili
7.000'den fazla stille kaynakça oluşturun veya yeni bir stili ihtiyacınıza göre düzenleyin.
Önemli: Yakın zamanda piyasaya çıkan EndNote 20 Windows versiyonu ücretsiz yükseltme paketinizi buradan edinebilirsiniz. Yazılımdaki 20 yıllık deneyimimize dayanarak, her büyük versiyon çıktığında, genelde bazı küçük güncellemelerin de yakında çıkacağını söyleyebiliriz (örn. versiyon 20.0.1). Bu nedenle, mevcut X9.x versiyonunuzdan (veya daha düşük versiyonunuzdan) yeni EndNote 20'ye geçmeden önce, ürün gereksinimlerini dikkatlice gözden geçirmenizi tavsiye ediyoruz. EndNote 20 sadece Windows 10.x (veya üstü) ile uyumludur. EndNote 20 Mac versiyonunun Aralık ayı içerisinde piyasaya çıkmasını bekliyoruz. Yeni Mac versiyonu çıktığında, Mac son kullanıcılarınız için (benzersiz) indirme bağlantısıyla birlikte değiştirilmemiş lisans ayrıntılarını tekrar alacaksınız.
Mevcut bir kütüphaneyi yeni versiyon 20 ya da X9.3 ile açtığınızda, yeni veritabanı motoruyla kullanılmak üzere dönüştürülmüş bir sürüm oluşturulacaktır. Orijinal kütüphane değiştirilmeyeceğinden X9.2 veya daha önceki bir sürümünü kullanmaya devam edebilirsiniz. Alternatif olarak, verilerinizi sistemler ve sürümler arasında taşımak için Senkronizasyon'u kullanın.
Lütfen web sitemizdeki sürüm notları sayfamızı ve tüm özellikler için EndNote 20 sayfamızı ziyaret edin.
EndNote versiyonlarının karşılaştırılması.
Lütfen EndNote X9.3.x, 20 veya üzeri versiyonlar için geçerli olan aşağıdaki iki önemli konuyu inceleyin:
EndNote X9.3.x neden çıktı ve neden 64-bit teknolojisine geçiş yapıldı?
Bildiğiniz gibi Apple macOS 10.15 Catalina'yı piyasaya sürdü. Apple, Mac için EndNote X9'u ve aynı zamanda EndNote X9 Windows'u da etkileyen bu sürümle tüm 32 bit uygulama desteğini bırakma kararı aldı. Daha fazla bilgi için Apple’ın bilgi veri tabanında yer alan makaleye göz atabilirsiniz: https://support.apple.com/tr-tr/HT208436.
EndNote X9.3.x / 20 dönüşümü öncesi yapılması gerekenler ve hazırlık adımları
EndNote 20 veya EndNote X9.3.x'e sahip son kullanıcılarınız bir kütüphane açtığında, EndNote kütüphanenin yeni X9.3.x biçimine dönüştürülmesini isteyecektir. Mevcut kütüphaneye dokunulmamasına rağmen, herhangi bir dönüşüm sorununu yaşanmaması için ENDNOTE'U X9.3.X ya da 20 SÜRÜMÜNE GÜNCELLEMEDEN VEYA YÜKSELTMEDEN ÖNCE, dönüştürmeye hazırlanmak akıllıca olacaktır. Dönüşüm öncesi hazırlıklarla ilgili bazı önemli öneriler. Öncelikle belirtilen adımları takip ederek kütüphanenizin ya da kütüphanelerinizin yedeğini EndNote aracılığı ile ya da manuel olarak alın. Lütfen Kütüphanemin yedeğini nasıl alabilirim? bölümünü inceleyin.
Son dönemlerde birçok kişi uzaktan VPN, Wifi vb. çeşitli bağlantılar ile evlerinden çalışmaya başladığı için veri aktarım hızlarının düşebileceğinin göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Kütüphanelerde dönüştürme (conversion) veya kurtarma (rebuild / recovery) işlemlerinden herhangi biri yapılacağı zaman, kütüphane dosyalarının ve klasörlerin üzerinde çalıştığınız bilgisayara 'en yakın' yerde olmasını öneriyoruz. VPN aracılığıyla iş ağınıza bağlanıyorsanız ve kütüphaneleriniz her zaman ağdaki kişisel klasörünüzde depolanıyorsa, dosya ve klasörleri öncelikle en yakın yer olarak EndNote'u çalıştırdığınız bilgisayarınızın yerel C, D veya USB diskine taşıyın. Yerel diskinize taşımanız mümkün değilse, conversion ve recovery işlemlerinizi iş ağınızdaki dizüstü bilgisayar veya kişisel bilgisayarınızda gerçekleştirebilirsiniz. Kütüphanelerinizi bulutta saklamanızı önermiyoruz. Her kütüphane iki öğeden oluşmaktadır, bir .enl dosyası ve bir .Data klasörü. Kütüphane adınız örneğin 'Diego-Maradona' ise, kütüphane öğeleriniz 'Diego-Maradona.enl' (dosya) ve 'Diego-Maradona.Data' (klasör) olacaktır. Taşıma, kopyalama / yapıştırma, kurtarma / yeniden yapılandırma ve yeni formata dönüştürme için daima her iki öğe gerekecektir.
Herhangi bir sorunuz olursa bizimle iletişime geçebilirsiniz.