Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Başkanı Robert Ragnar Spano İstanbul Üniversitesi Nadir Eserler Kütüphanesi’ni ziyaret etti

İstanbul Üniversitesi (İÜ), Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Başkanı Robert Ragnar Spano’ya “Fahri Doktora” unvanı verdi. İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası Doktora Salonu’nda gerçekleştirilen törende; İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, AİHM Başkanı Robert Ragnar Spano, İÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi ve AİHM Türkiye Hâkimi Doç. Dr. Saadet Yüksel ve İÜ Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ömer Ekmekçi konuşma yaptı.

AİHM Başkanı Robert Ragnar Spano’ya Fahri Doktora Takdimi Töreni ardından İstanbul Üniversitesi Kampüs gezisi gerçekleştirildi. Gezi kapsamında, AİHM Başkanı Robert Ragnar Spano, Rektör Prof. Dr. Mahmut Ak ve diğer katılımcılar İstanbul Üniversitesi Nadir Eserler Kütüphanesi’ni ziyaret ederek kendileri için hazırlanan özel sergi, çeşitli koleksiyonlar ve çalışmalar hakkında bilgi aldılar.